Årets håndballgalla

Postet av Lørenskog Håndballklubb den 29. Mai 2016

Årets håndballgalla ble avholdt i går, lørdag 28. mai. Så vidt vi kunne se, storkoste både jenter og foreldre seg med å se på og delta i innmarsj, felles oppvarming, oppvisningskamper, utdeling av vimpler og priser, kastekonkurranser, loddtrekning og ikke minst inntak av brus, is, pølser, vafler osv.

I galleriet ligger mange bilder fra gallaen.

Takk for en fin sesong, alle dere som støtter Lørenskog Håndballklubb, enten som spiller, lagleder eller supporter.


Årets lag 2016

Alle trenere fra lagene fra J2002 og opp til damelaget har kunnet nominere spiller til årets lag, og sportslig utvalg har gjort en vurdering av alle innkomne forslag, og kommet frem til følgende spillere:

Årets keeper: Rebecca Johansen (J2002) Rebecca er en som på kort tid har vist at hun er tøffere enn mange. Hun er en sporty jente som imponerer med sine redninger og reiser seg alltid etter tøffe dueller. Hun er en spiller som gir alt, både på treninger og i kamp. Hun er omtenksom og tar vare på jentene rundt seg og vil alle godt.

Årets høyre kantspiller: Mari Lien Tran (J2003) Hun er alltid interessert i å lære nye ting, hun er treningsvillig, har alltid et smil på lur og ligner mer og mer på en danske som herjet i Bækkelaget for en del år tilbake :) (Anja Andersen).

Bare hennes egne begrensninger mot seg selv vil stoppe videre utvikling.

Årets høyre bakspiller: Mia Syverud (J1998) Mia fikk kontrakt med grundigliga-laget Rælingen, og gjennom samarbeidet på tvers av klubbene har hun bidratt i Grundigligaen, 3. div for Rælingen, Lerøy for rælingen, J18 for Lørenskog, 4. div for Lørenskog og 6. div for Lørenskog. I tillegg har hun vært på flere landslagssamlinger denne sesongen, og har tatt nye steg som den dyktige spilleren hun er.

Årets midtspiller: Helene Bråthen (J1998) Helene har styrt spillet til J18 i Lørenskog, samtidig som hun har bidratt i 3. div for Rælingen, Lerøy for Rælingen, 4. div for Lørenskog og 6. div for Lørenskog. Hun har hatt en fin personlig utvikling dette året og har laget mye mål for Lørenskog J18.

Årets linjespiller: Ina Jahr (J2000) En spiller som setter håndballen foran absolutt alt. Hun har tatt store steg på grunn av sin store treningsvilje, og vil helst ikke ha noe fri fra håndballen.

Hun er også en spiller som hele tiden jobber for at alle andre også skal ha fokus og jobbe som et lag. Kjennetegnet for sitt tøffe forsvar.

Årets venstre bakspiller: Kamilla Freitag (Damer) Kamilla er drivkraftenog motivatoren i laget og en spiller som har giftige replikker og rosende ord når det trengs både ovenfor lagets egne spillere og kanskje trenerne iblant. Hun er lagets mestscorende og den som har møtt opp på alle treninger uavhengig om ryggen ikke har vært på rett plass.

Årets venstre kantspiller: Elise Røkke (J2000) Elise er en spiller som i hovedsak er kant, men som også kan bli brukt andre plasser. Har et ekstremt tempo, og er flink til å holde et hurtig spill. En god treningsvilje, og detaljfokusert. Jobber alltid for å bli bedre. Kjennetegnet for sitt tempo.

Årets spiller er den spilleren på Årets lag som har fortjener en ekstra oppmerksomhet, og som har skilt seg ekstra ut. Årets spiller: Mia Syverud.


Årets trenerteam:

Vi har i år valgt å slå sammen to av prisene: innsatsprisen og årets trener. Dette fordi vi har et trenerteam som fortjener begge disse prisene.

Trenerne det er snakk om har til sammen vært med som trenere i klubben i over 7 år. De stiller alltid opp på treningene og på kamper, uansett om egne døtre er ute med langtidsskader eller ikke er satt opp på kamp. Trenerteamet har vært flinke til å få fram mange spillere med gode ferdigheter gjennom å gi dem selvtillit og individuell oppfølging. De er spesielt flinke til å få med seg alle spillere på laget, ofte gjennom å forklare ting på en enkel måte slik at alle forstår. "Kake" er eksempel på et trekk alle spillere på laget kjenner godt.

Dette trenerteamet har samlet sett en svært god taktisk og strategisk kompetanse. I tillegg innehar de som team en unik evne og vilje til å skape et godt sosialt miljø for jentene. De er flinke til å ta tak i ting på et tidlig tidspunkt enten det gjelder konflikter eller jenter som faller utenfor. Dette skaper stor motivasjon og trivsel hos jentene og har ført til at alle på laget gjerne vil være med på kamper og cuper. Nå sist i Fredrikstad cup stilte de med 3 lag hvor alle jentene på laget var med.

Trenerteamet har lagt opp til en hyppig rullering av alle spillere på alle lagene. Dette skaper ikke bare god motivasjon og mestringsfølelse hos jentene, men har også medført at laget har fått en godt sammensveiset foreldregruppe. Det er alltid en stor gjeng som stiller opp på kamper og heier.

Jentene er selvfølgelig svært glad i trenerne sine gjennom mange år, og det var mange som felte en tåre eller to når de fikk høre at trenerne skulle gi seg etter endt sesong. Vi takker trenerne for innsatsen gjennom mange år for jentene i klubben.

Årets trenerteam er: Agnethe Hjertaas, Evy Jøsok og Bjørn Holstad


Årets ærespriser:

Vi har i år valgt å dele ut en ærespris og dermed et æresmedlemsskap til en person som har fulgt klubben i mange år. Vedkommende har hatt mange roller i klubben – både som trener, hjelpetrener, pappa, sportslig leder og leder. Han har vært en stor bidragsyter, også etter at hans datter sluttet å spille for klubben. Han er en person som aldri sier nei om man ber han om hjelp, og han har alltid lagt ned betydelig innsats for klubben. Vinneren av årets ærespris er veldig uhøytidelig, og selv om han har sittet som leder av klubben, har han tatt på seg oppgaver som egentlig ikke ligger til et lederverv – ingen oppgave er for liten og ingen oppgave er for stor. Han har malt kjøkkenet og handlet kjøkkenutstyr på IKEA med like stor selvfølge som å representere klubben på Regionstinget.

Vinneren av æresprisen har et stort nettverk innenfor håndballen, og mange gode kontakter som har kommet klubben til gode.

Vinneren av æresprisen, og nytt medlem av den eksklusive klubben av klubbens æresmedlemmer er Lars Johansen.

I år har vi valgt å dele ut to ærespriser. Årets andre ærespris går til en person som har tilbrakt mange av sine yngre år som spiller i klubben. Ja, faktisk selv om hun har passert 40 så spiller hun fortsatt aktivt håndball i klubben! Hun har et svært stort engasjement for klubben, og hun har bidratt i de fleste roller, både som trener, hjelpetrener, oppmann, mamma, innkjøpsansvarlig, kamprapporteringsansvarlig, så godt som fast medlem i valgkomiteen, vekslepengeransvarlig, nøkkelansvarlig osv. osv. Er det noe man lurer på angående klubben eller noe man trenger hjelp til så kan man alltid ta kontakt med vedkommende og få hjelp! Hun stiller alltid opp for klubben!! Med tre døtre i klubben, samt egne kamper, så blir det til sammen svært mange håndballkamper i løpet av året. Det er derfor svært sjelden at du finner ei helg hvor du ikke møter denne personen i en håndballhall. Hun møter nesten alltid på årsmøtene til klubben og hun har også opplevd å være eneste deltaker på årsmøte utenom om styremedlemmene. Det forteller om et spesielt engasjement for klubben på alle måter. Klubben håper fortsatt å kunne nyte godt av ditt engasjement i mange år fremover!

Vinner av årets andre ærespris er Line Hansen


Lagsrapporter for sesongen 2015/2016

Håndballskolen
Håndballskolen har lag for både J2008, J2009 og J2010 og Gutter 2008-2010. Det totalt 70 håndballglade barn som ivrig møter på treninger. J2008 og J2009 har deltatt på tre Loppetassen i løpet av året og det mangler verken på vilje eller talent hos denne gjengen.

J2007
Jenter 2007 teller 30 spillere totalt. Denne sesongen har de deltatt i minirunder og avslutter sesongen med Bonaqua Cup på Fjellhamar. Neste sesong skal disse jentene ut på stor bane og større mål og jentene har signalisert på trening at det er gøy med stor bane, spesielt på grunn av mer løping. Jenter 07!

J2006
J2006 består av 31 aktive jenter fra 10 forskjellige skoler som har hatt en fin utvikling denne sesongen,.
Jentene koser seg på trening og viser stor innsats, er lærevillige og positive. De har stilt med to lag i seriespill og deltatt i flere cuper i løpet av sesongen, med Fredrikstad Cup som et av høydepunktene.

J2005
J2005 er 15 aktive jenter som er lærevillige og koser seg på trening. Denne sesongen har de stilt med to lag i regionserien og vunnet de fleste kampene. De gikk til og med ubeseiret gjennom Fredrikstad Cup og ser fram til neste års turnering hvor de tar sikte på sluttspill. Årets sesong har jentene kjent på at spillet har blitt tøffere og mer fysisk, men J05 tar alle utfordringer på strak arm.

J2004
J2004 trener to ganger i uken og det er 24 jenter som har det gøy på både trening og på kamper. Det har vært god utvikling det siste året i positiv retning og jentene tar stadig nye steg i sin håndballutvikling. Fokus har vært å utvikle hver og en spiller til et lag med mye samspill. J2004 har stilt med to lag i serien og deltatt på flere cuper.

J2003
J2003 består av 31 spilleglade jenter! Noen har spilt siden de begynte på håndballskolen, mens andre begynte nye i høst. I år har J2003 stilt med tre lag i regionserien. Ett lag har spilt i J12-klassen og to av lagene har spilt i J13-klassen. J2003 har også deltatt i temaserien, Rælingen julecup der de ble nr 2, Vårcup, Fredrikstad Cup og Partille Cup.

J2002
J2002 er 20 håndballglade jenter som i anledning håndballgallaen er kledd ut som militære. De har stilt med både første- og andrelag i serien og deltatt i flere cuper med gode resultater. I den sammenheng er det verdt å nevne 2. plass i Rælingen julecup. I tillegg har J2002 for første gang deltatt i Flyball-turnering, og gullet ble med hjem til Lørenskog.

J2001
Jenter 2001 er 13 spillere, og har blitt trent av Christoffer Meinich og Petter Grønstad. Sesongen startet med seier i B-sluttspillet i Fredrikstad cup, påfulgt av A-sluttspill i Partille-cup. Målet for sesongen var å nå A-slutt spill for første gang, og etter jul spille i serie blant regionens 10 beste lag. Målet ble nådd, og jentene har etter jul fått bryne seg på de beste lagene i Oslo, Akershus og Østfold. Jentene endte på en respektabel 8.plass.

J2000
J2000 har doblet spillergruppen denne sesongen og er nå 15 flotte spillere. De har spilt i to serier og i J15-1 nådde de A-sluttspill for 3. år på rad. I J16-1 endte det med en respektabel 8. plass. Jentene har hatt opptil fire treninger i uka med alt fra løpetrening via bryting til yoga. Dette er jenter som trives sammen både på og utenfor banen.

J1998
J1998 startet sesongen med 12 spillere og et samarbeid med Rælingen. Det har vært en turbulent sesong med spill i mange ulike divisjoner og serier. Satsingen sammen med Rælingen gikk dessverre ikke som forventet, men J18 LHK har sloss om topplassering i A-sluttspill og endte med 2. plass i Petter Wessel godt støttet av J00.

Damelag
Målet for damelaget har vært å etablere seg i 4. divisjon og det har i løpet av sesongen fått flere nye spillere. Damelaget avslutter sesongen med en stall på 18 spillere som klarte å beholde plassen. Denne gjengen er optimistisk fram mot neste sesong med ny trener og høy motivasjon.Håndballgallaen 2015

Postet av Lørenskog Håndballklubb den 13. Mai 2015

Håndballgallaen 2015 var, som hvert år, en flott begivenhet. Lagene fikk vist seg fram, varmet opp til "Follow the leader", og spilt oppvisningskamper. Leila Laksiri besøkte oss for å svare på spørsmål, dele ut priser og skrive autografer.

Bildene fra gallaen kan du se her.

Lagsrapporter for alle lag er publisert for det enkelte lag, under "Lagene"-menyen over. men kan nås direkte her:

Priser


Årets spiller

Årets spiller er en person som virkelig har håndball i blodårene. Hun viser glede og engasjement, og har utviklet en god spilleforståelse. Hun gikk fra å ha en noe vanskelig oppstart i sesongen til å utvikle seg til å bli en av de viktigste spillerne på laget mot slutten av sesongen. Hun er et godt bevis på at man aldri skal gi opp, og at man til slutt får lønn for strevet. Hun er en god representant for Lørenskog Håndballklubb.

Årets spiller er: Ina Helene Braathen

Årets trener

Årets trener er stadig å se i hallen. Han er en god bidragsyter og fagressurs i klubben. Ikke bare har han vært trener for damelaget, men han reddet oss også ut av knipa da vi mistet treneren for J2003, og har trent og ledet alle tre J2003-lagene. Han har jo dermed vært trener for 4 lag i år!

Årets trener er: Johnny Johnsen

Årets supporter

Dette er en person som blir savnet når han ikke er til stede. Han engansjerer hele tribunen og skaper stemning med både klapping og heiing nesten kontinuerlig i kampene, uansett om jentene leder eller ligger under. Jentene på banen legger også godt merke til den gode heiagjengen på tribunen og smittes av stemningen.

Årets supporter skaper også god stemning på dugnadene for klubben. Vi minnes spesielt da han stilte opp i sekretariatet i høst, og var den mest underholdende speakeren vi har hatt i hallen. Ikke nok med at navn ble annonsert ved skåring, men også kreative beskrivelser om spillet.

Årets supporter er : Knut Hjertaas, pappa på J2004-laget


Årets innsatspris

Årets innsatspris deles i år mellom flere ivrige sjeler i klubben.

Disse damene har gitt mye for klubben som trenere gjennom mange år og fortjener en oppmerksomhet nå som de overlater jobbene til trenere utenifra. Vi håper de klarer å nyte tilværelsen som foreldre på tribunen.

  • Line Hansen, trener for J2000
  • Camilla Otterlei, trener for J2001
  • Hege Vesterheim, trener for J2001


Årets åpen klasse

Årets åpen klasse går til Mia Syverud. Dette er en spiller som har nådd langt i løpet av sesongen. Ikke nok med at hun er en god bidragsyter på sitt eget lag, men hun stiller villig opp på alle arrangementer og kamper hun blir forespurt.
Dette er en person som virkelig lever og ånder for håndballen.

I sesongen som har vært har hun nådd virkelig langt og vært med å vise at gode håndballspillere kan komme fra små klubber som Lørenskog også!

Spesielt bør det innsatsen i bylagsturneringen i Trondheim nevnes. Toppscorer i finalen med hele 8 mål, og finalens matchvinner etter 4 ekstraomganger på en iskald straffe. hun også med på All star teamet I denne turneringen. I tillegg er hun også inne på Regionale landslagssamlinger med 98/99 jenter.

Årets åpen klasse går til: Mia Syverud


Årets målscorer

En god håndballspiller bør optimalt sett skåre høyt på sosial intelligens, smittende humør, godt forsvarsspill, godt angrepsspill, være god medspiller, spillforståelse, godt treningsoppmøte, å være den som tar ansvar i avgjørende situasjoner og det å lage mål.

Det er selvfølgelig ikke mulig å skåre høyt på alle kriteriene.

Eller???

Jo faktisk. Damelaget har en slik spiller!

Av Damelagets 406 skåringer i sesongen, har hun personlig puttet 118 baller i buret.

Årets målscorer er: Kamilla Freitag


Lagsrapporter for 2013-2014

Postet av Lørenskog Håndballklubb den 14. Aug 2014

Lagsrapportene som ble lest opp på gallaen er nå tilgjengelige her. Klikk på lagsmenyen over og velg nyhetsside for ønsket lag, eller klikk direkte her:

J2007 J2006 J2005 J2004 J2003 J2002 J2001 J2000  J1998Håndballgalla 2008

Postet av Lørenskog Håndballklubb den 13. Aug 2014

Her er lagsrapporter og priser fra håndballgallaen 2008

Se flere bilder fra gallaen i galleriet her.

HÅNDBALLSKOLEN (J2000-J2001)

Håndballskolen begynte i fjor høst med en 10-12 spillere. Det gikk fort oppover med antall jenter og ved juletider var vi vel en 22 jenter. Og disse har vi fått beholde hele vårparten.

Vi har vært med på Loppetassen med 2 påmeldte lag og har fått spille mye. Og nesten alle har kommet på scoringslista. Med så mye publikum og ting å bruke penger på, tror jeg jentene har storkost seg.

Vi har også fått hjelp fra jenter 14 på treningene. Det har hjulpet oss mye. De små jentene syns også at det er stas med noen store jenter hjelper dem.

Vi har helt klart sett at jentene har lært masse, og vi har kost oss. Det håper vi jentene også har, og at alle vil være med neste år.

Hilsen trenerne, Camilla og Line

JENTER 8-9 (J1998-J1999)

Det har vært en sesong men en jevn strøm av nye spillere. Vi er nå 27 jenter. De er fordelt på Lørenskog 1 og 2. Lørenskog 1 har deltatt i ”litt øvet” serie og Lørenskog 2 har deltatt i ”begynner” serien.

Lørenskog 1 har hatt en stabil sesong med kun et tap og et par uavgjorte kamper. Spillerne har hatt en jevn og fin individuell utvikling. Laget har også utviklet seg kollektivt.

Lørenskog 2 er en stor og fin jentegjeng. En positiv og nesten eksplosiv strøm av nye spillere har ført til en stor gruppe. De har vunnet ca 1/3 av kampene sine. De blir nok enda mer samkjørte når de får mer spiller-/treningstid sammen til høsten.

Lørenskog 1 og 2 skal på Bonaqua Cup på Fjellhamar nå til våren. Vi stiller med 3 lag.

Sommeravslutningen blir på Liastua med grilling og uteaktiviteter for både foreldre og spillere. Foreldrene skal også ha en sesongavslutning UTEN spillere.

God sommer.

Nathalie, Hans Marius og Johan

JENTER 10-11 (J1996-J1997)

Vi startet opp sesongen med god innsats i Bonaqua-cup og Bø Sommarland-cup.
Treningene startet ved skolestart. Vi er en fin gjeng på 17 spillere.

Utover høsten har vi hatt fokus på å utvikle hver enkelt spiller, noe som vi merker klart har forbedret seg utover sesongen. Resultatene i serien har vært variable, men dette er en flott gjeng som har mye på gang.

Ved juletider deltok vi i Rælingen Julecup med 2 lag. Her gjorde jentene en flott innsats.

Vi har i løpet av sesongen startet med teknikkmerke som vi vil fullføre før ferien.
Dette er ulike øvelser som de skal gjennom.

I løpet av sesongen har vi også fått etablert et eget 97 lag i samarbeid med Kristin Walseth og Bjørn Gran. Disse har trent sammen med oss nå på våren.

Hovedtrener har vært Steinar Uvaag og oppmann Lars Øyvind Johansen. Hjelptrenere har vært Lars, Trine, Tore, Bjørn og Kristin.

Vi takker foreldrene for bra oppmøte og engasjement.
Takk til alle spillere for god innsats.

Hilsen J96/97

JENTER 12 (J1995)

Jenter 12 har lagt en super sesong bak seg. Vi har enda to kamper igjen, men regner med at disse bare vil bekrefte den store framgangen alle jentene har hatt.

Laget består nå av 13 spillere. Vi har fått 2 nye medlemmer i gruppen i løpet av året, Rezeda og Karoline. Håper de synes det er like moro og fint å spille som vi synes det er at de kom inn i laget.

Alle jentene har hatt stor fremgang i alle momenter på banen og vi biter mer og mer ifra oss for hver kamp.

Vi har generelt hatt godt oppmøte på trening og alle viser fin interesse og vilje til å trene/lære.

Har nå stort fokus mot sommerens store hendelse, nemlig Partille Cup. Jeg vil også takke alle jentene for en fin sesong og gleder meg til å ta fatt på en ny.

Hilsen trener, Øyvind.

Ps. Vil også si en stor tusen takk til mine 2 supre oppmenn Hege Olimb og Heidi Pulsen, som gjør en formidabel innsats. Stor takk også til Johnny Skjelbostad som har bidratt med kondisjonstrening.

JENTER 13-14 (J1993-J1994)

Dette er en herlig gjeng med jenter! Veldig bra treningsoppmøte og veldig greie mot hverandre og mot laglederne. Jentene unner hverandre å lykkes og deler gleder og spilletid med hverandre.

Vi har stilt med 1 lag i B-serien der vi har bitt svært godt fra oss. Status i serien er 14 vunnet, 1 uavgjort og 3 tap. Laget har tatt et nytt stort framskritt siden forrige sesong. I Bonaqua cup vant vi B-finalen og kunne innkassere vår første lagpokal. Som et ledd i sesongoppkjøringen deltok vi også i Tusenfryd cup og GildeCup i Fredrikstad. Vi var også med i verdens største håndballturnering, PartilleCup i Gøteborg. En hel uke med øsende regn, men det ble likevel en stor opplevelse for jentene.

Vi har trent 3 ganger per uke; en kondisjonstrening utendørs og 2 i hall.

Ved hjelp av Tores lange erfaring som trener, har jentene tatt til seg mye håndballkunnskap i løpet av sesongen. Og det er tydelig å se at god kondisjon har blitt en styrke for laget.

Vi er nå 16 spillere. 1 spiller er født i 1995, 3 spillere er født i 1994 og 12 i 1993.

Hovedtrener har vært Tore Westby med Ingebrigt Økland som hjelpetrener. Oppmenn Ingebrigt Økland og Tom Romskaug. Takk til foreldrene som har støttet laget på kamper, i kiosk, i sekretariat og på andre måter.

Nå er det bare for jentene å stå på videre - alle muligheter ligger foran dem!

Hilsen J13-14

JENTER 17-18

Dette var første året 17-åringene skulle spille sammen med 18-åringene. Laget har spilt i 18 B-serien. De eldste har først og fremst forberedt seg til årets store begivenhet; russefeiringen. Resultatene har blitt omtrent som forventet med 3. plass i grunnspillet.

Laget har bestått av en kjerne av spillere som møter jevnt og trutt på trening. Andre igjen har ikke vært så nøye på det. Resultatene viser at vi spiller nesten jevnt med de beste, men faller ned noen nivåer når det gjelder som mest.

2 spillere har sluttet og 2 spillere har vært langtidssyke eller skadet. En spiller kom tilbake etter å ha blitt erklært innvalid av Fjellhammer. Hadde laget hatt flere innvalide med samme stå-på-vilje, hadde vi vært det beste laget i regionens B-serie.

Johnny Johnsen har vært trener og Per Granheim hjelpetrener. Randi Møller og Toril Simonsen har vært oppmenn.

Hilsen J17-18

DAMER 6. DIVISJON

Laget er et tilbud til damer og jenter som ikke spiller og trener så mye. Vi har slitt med ustabil sammensetning av laget og varierende fremmøte på trening, men vi har etter hvert hatt en bra utvikling.

Begynte sesongen med noen unødvendige tap pga lite folk og kollisjoner med andre lags aktiviteter. Vi hadde et helt lag på venteliste for å bli klare for spill pga sen innmelding og lisensbetaling. Etter at dette var i orden, har det gått bedre. Alt i alt har vi her gjort en ok sesong.

Johnny Johnsen har vært trener, Per Granheim hjelpetrener og Line Hansen har vært oppmann.

Hilsen Damer 6. divisjon.

DAMER 5. DIVISJON

Damelaget er inne i en spennende tid med mange nye ansikter og flere har meldt sin ankomst.
Spesielt gledelig er det at flere tidligere medlemmer kommer hjem igjen.

Resultatmessig kunne det ha vært bedre. Ustabil sammensetning av spillere i kamper og på trening, har gjort at vi har gått på noen smeller i serien.

Men utviklingen har vært bra og vi må si oss fornøyd med året som har gått.
Vi endte på 4. plassen i serien, som er 2 plasser opp fra i fjor

Johnny Johnsen har vært trener, Per Granheim hjelpetrener og Line Hansen har vært oppmann.

Hilsen Damer 5. divisjon.

ÅRETS SUPPORTER

Årets supporter har gjennom hele sesongen vært en positiv støtte for både lagledelse og spillere. Ved behov stiller han alltid opp.

Han er lett å spørre om ideer og gir alltid positive tilbakemeldinger. Han har vært til stede på de aller fleste treningene i tillegg til kampene. På kampene har han med seg både familie og besteforeldre for å gi ekstra støtte til laget. Han ble også nominert fra sitt lag i fjor, og har i så måte vist stayerevne som ivrig supporter.

Årets supporter tilhører J9-10. Årets supporter er PÅL SVENDSEN.

ÅRETS SPILLER

Årets spiller i LHK kåres blant spillere fra J13 og oppover. Dermed er det spillere fra J14, J18 og de to damelagene som er aktuelle for prisen i år.

Prisen går til spillere som har utmerket seg positivt både sportslig og sosialt.

Fra de eldste lagene er disse nominert:
Damer 5. divisjon: Kristin Skarstein
Damer 6. divisjon: Rebekka Wiborg
J18: Veronica Kristiansen

Felles for alle tre er stå-på-vilje og treningsiver. De har alltid et smil på lur og utfører oppgavene de blir satt til lojalt for laget.

Alle tre kunne ha fortjent en pris, men prisen som årets spiller går i år til en spiller på J14.

Hun begynte i LHK for syv år siden. Da var hun en blant mange og utmerket seg ikke spesielt. Således er hun et eksempel på at man som trener skal gi spillerne god tid, så kommer utviklingen etter hvert. Årets spiller er samvittighetsfull, omsorgsfull og sosial. Ei jente du kan stole på og som aldri sier noe negativt om noen. Sportslig har hun gjort store fremskritt og er både en lagspiller og en som kan gjøre ting på egenhånd. Etter hvert har hun utviklet seg til å bli lagtes desiderte storskårer. Årets spiller i LHK er CAROLINE FOSSBERG.


Håndballgalla 2013

Postet av Lørenskog Håndballklubb den 6. Aug 2014

Her er lagsrapporter fra håndballgallaen 2013

Håndballskolen 6 år (2006)

Håndball jenter 06 startet høsten 2012 med 6-7 spillere. I begynnelsen hadde vi mange trenere innom og i en liten periode fungerte oppmann Heidi og mamma Jannicke som trenere inntil Gunn tok over som trener i januar 2013. Hun gjorde braksuksess i debuten på Loppetassen bronserunden i januar 2013 og sammen med assistenttrener Marianne gjør de en fabelaktig jobb. Med trenere på plass økte også antallet spillere. Så i både sølvrunden og gullrunden hadde vi mange spillere som stilte stolte opp til hver kamp med sine nye treningsdresser og drakter.

Vi er nå oppe i hele 15 spillere. Jentene blir flinkere og flinkere for hver trening og det er bra med stabilitet med hensyn til støttespillerne rundt. Det er bra oppmøte på hver eneste trening. Jentene gleder seg allerede til neste sesong og vi satser på å stille til enda flere cuper.

Hilsen Heidi Martinez, oppmann J2006

Håndballskolen 7 år (2005)

Vi har hatt en fin utvikling denne sesongen. Får stadig flere jenter, og er nå 25 jenter.

En glipp gjorde at vi ikke ble meldt på i Loppetassen. Vi tok da sjansen på å la jentene spille Minirunde, dvs mot jenter født 2004. Det viste seg at vi ga disse eldre jentene en god match, og vi har til og med vunnet flere kamper mot 2004-jenter.

Utover dette har vi deltatt i Cleanit-cup både høst og vår, med gode resultater.

Jentene koser seg på trening, er lærevillige og positive!

Lagledere er Katrine og Beate.

J8 (2004)

Før jul trente vi i Kjennhallen og etter jul flyttet vi til Skårerhallen. Vi er over 20 jenter på hver trening. Vi har to hovedtrenere og to assistenter. I år har vi spilt 5 miniturneringer à 4 kamper - dette har vært kjempegøy. Vi scorer og vi redder. Mange av jentene har hatt en kjempefin utvikling dette året. Vi gleder oss til neste år når vi skal spille syverhåndball.

Hilsen Evy, trener

J9 (2003)

Jenter 2003 startet sesongen med et brak! Nivået på de andre motstanderne var høyt, og dette betydde at trenerne måtte stramme tøylene på treningene og sette konkrete mål for videre utvikling. Noen av jentene syntes kanskje ikke dette var like kult, men fant fort ut at "syklubben" kunne fortsette etter trening i stedet.

Nå har de blitt veldig flinke til å yte maksimalt på treninger, der de gjennomfører både forsvarsteknikker, skuddteknikker og finter på en veldig god og effektiv måte. I tillegg starter jentene hver onsdag på balansebrett/pute 15 minutter før trening. Dette har ført til at jentene sjeldent taper en kamp.

Laget består nå av 30 jenter, der stort sett alle er flinke til å møte opp på hver trening. De har blitt delt opp i tre like gode lag, og byttet lag etter jul slik at de skulle få spilt med så mange som mulig når sesongen var over.

I tillegg har jentene hatt en sosial sammenkomst der de har spist pizza og spilt bowling, og så planlegges det noe annet moro før sommerferien.
Laget har også hatt en trist nedtur der ei jente på laget kom ut for en stygg ulykke, og dermed ikke kan være med å spille på laget i denne perioden. Dette var en veldig trist nyhet, og jentene sendte både kort, hilsener, blomster. Det ble også arrangert miniturnering mellom Lørenskog og Fjellhammer, der hensikten var å samle inn penger til en fin gave til denne fine jenta! Dette var vellykket med stor hjelp fra flotte foreldre som tok god initiativ til å ordne i stand denne turneringen. Her sang også jentene to sanger og danset "follow the leader" dansen.

Trenerne til jentene er Marte og Siv, men jentene har også fått stor støtte av foreldrene, og har i tillegg tre hjelpetrenere og en oppmann.

Hilsen Stein, oppmann J2003

J10 (2002)

J02 trenes fortsatt av Marianne, Gro og Nina. Den faste gjengen vi har vært de siste årene på 14 jenter, har i vår blitt utvidet med tre nye. Laget teller derfor 17 blide, sosiale og flotte jenter.

Det er en positiv og aktiv gjeng som trener to ganger i uka i Skårerhallen. Det har kun vært noen få treninger vi ikke har vært fulltallige gjennom sesongen, så oppmøtet er imponerende! Innsatsen på treningene er også upåklagelig, og alle er motiverte for ny læring og utvikling. Holdningen og tonen i laget er positiv og jentene er flinke til å backe hverandre opp både på trening og kamp.

I tillegg til de ordinære treningene, har de fleste jentene trent sammen også på onsdager. Disse treningene har vært preget mer av ulike ballspill og moro. Keeperne våre har også deltatt på egne keepertreninger i regi av klubben denne våren.

Laget har spilt i nivå 1 denne sesongen. Vi har både tapt og vunnet, men har opplevd jevnere matching enn i fjor. Det er alle veldig tilfreds med! Jentene har utviklet seg mye dette året og har vist at de har hatt godt av bedre matching. I Bonaqua cup i mai har vi meldt på to lag slik at det skal bli mye spilletid for alle jentene – det gleder vi oss til!

Hilsen Gro, hjelpetrener J2002

J11 (2001)

Jenter 11 er en herlig gjeng, med fullt av treningsglede, innsatsvilje og humor. Treningene har begynt å bli ganske tøffe, noe jentene for det meste tar med et smil. Mottoet om at du skal være ordentlig svett og sliten etter en trening er noe som etterleves!

Vi er en gjeng på 24 spillere, og vi har hatt 2 lag påmeldt i serien, ett lag på nivå 1 og ett lag på nivå 2. Vi har både vunnet og tapt, men uansett resultat har det vært innsatsvilje i hver eneste kamp. Jenter 11 spiller kamper med tre omganger, hvor 3.omgang er en treningsomgang på offensivt forsvar. Med få unntak har vi vunnet alle treningsomgangene hvor fokuset har vært spill i og mot offensivt forsvar. Apropos forsvar – her er vi helt rå! Våre motstandere får kjenne det på kroppen når de spiller mot oss, og jeg vil tro at de har reist hjem med et blåmerke eller to. Jentene er tøffe og forsvarer eget mål på en utmerket måte, og med noen fotrappe spillere scorer vi mange mål på rush.

Vi har hatt to treninger i uken, og det har vært bra oppmøte på treningene. Vi løper ute før trening en gang i uken, og på treningene fokuserer vi på kondisjon, styrke, finter og skudd, samt ulike spillformasjoner. Vi ser at fremgangen blant jentene har vært stor. Vi har fått inn en kjemperessurs i Kyrre som har vært med som keepertrener siden jul, og vi har 4 keepere som har stor glede av han, og vi ser at fremgangen til disse har vært stor.

Vi har deltatt i to cuper i sesongen som har vært; Fredrikstad Cup og Rælingen julecup. Neste helg reiser vi tilbake til Fredrikstad-Cup for 3. gang, en turnering som har vært en stor suksess blant jentene, både sportslig og sosialt. Vi skal også delta i Bonaqua cup i slutten av mai.

Vi går nå over til å bli jenter 12, og det vil vi merke. Vi skal spille uten ekstra tverrligger, større ball, og nå blir det mer alvor i kampene, med tabeller, kåring av vinnere og finalespill i cupene vi skal delta i. Jeg tror dette blir tatt vel i mot av jentene, og vi gleder oss!

Camilla Otterlei og Hege Vesterheim har hatt svar som hovedtrenere, Anita Gerø har vært oppmann og hjelpetrener og Tove Risberg har vært med som hjelpetrener. Vi har også hatt med oss Anita Klem, som har hatt vært ansvarlig for å sette opp vaktlister for tilsynsvakter og arrangementsvakter.

J12 (2000)

I skrivende stund har vi spilt vår siste seriekamp for denne sesongen! Vi avsluttet med hjemmekamp og seier i Kjennhallen, og sesongen i sin helhet har i korte trekk vært sånn:

Gjennom høsten og vinteren har vi spilt mang en god kamp, men har også gått på noen litt sure tap. Fra januar til april har vi spilt B-sluttspill, og endte opp med syv seire og fire tap. I vår gruppe har det spilt tolv lag, og vi endte opp på øvre del av tabellen.

Foruten seriespill har jenter 12 deltatt i Temaserie, Hyundai cup, Rælingen julecup og Slottsfjell cup i Tønsberg. Siste helg i mai skal vi også spille Bonaqua cup her på Lørenskog – da som jenter 13.

J2000 har over flere år hatt en stabil spillergjeng, og i løpet av året som har gått har vi mistet en utespiller til en annen klubb, men vi har også styrket laget med en keeper. J2000 består nå av elleve engasjerte og samspilte jenter, herav to kjempegode keepere! Jentene trives sammen på trening, kamper, cuper og på fritiden. De to siste årene har vi blant annet hatt juleavslutning hjemme hos Line/Marte – og da har vi også sett på opptak av egne håndballkamper – i tillegg til kos med pizza, brus og masse prat!

Line Hansen er hovedtrener og Eldar Dahl er hjelpetrener - som de har vært gjennom flere år. Line og Eldar legger ned utrolig mange timer i håndballhallen i løpet av året – med stor interesse og engasjement! Det har også vært mer fokus på keepertreninger dette året, og her har Kyrre bidratt med sin kunnskap. J2000 har tre treningsøkter i uka, og trener også sammen med J1999.

Foreldre og besteforeldre er en viktig del av apparatet rundt spillerne, for med kamper både her og der, samt dugnadsvakter som skal dekkes opp, så er det alltid foreldre og besteforeldre som kjører og henter, heier oss fram og står i kiosk, billett og sekretariat!

Til spillere, trenere, foreldre, besteforeldre og andre som måtte ha bidratt i året som har gått: TUSEN TAKK FOR INNSATSEN

Hilsen fra Ann-Christin, oppmann J2000

J13 (1999)

Vi er 11 jenter, noen nye har kommet og andre har sluttet. Vi har fått assistanse fra noen jenter 2000 i enkelte seriekamper.

J99 har spilt i B-serien og havnet midt på treet, og det er en helt grei plassering. Vi har trent sammen med jenter 2000 og det har vært 3 treninger totalt pr uka. De fleste har vel hatt to treninger som de har gjennomført pr uke. Vi takker jenter 2000 for mange jevne og harde interntreningskamper gjennom sesongen. Selv om det er litt kjipt å spille jevnt med de som er et år yngre, så har det vært god trening for begge lagene.

Når det gjaldt skuddstyrken vår så merket vi at det ikke var noen økning i skuddstyrken frem til jul, så derfor startet vi et styrketreningsprosjekt. Jenter 99 utfordrer alle de andre lagene til å bli med på et styrketreningsopplegget. Vi startet med en armheving hver kveld i uke 1, 2 armhevinger hver kveld i uke 2, og nå mens jeg roper opp hvilken uke vi er i, så regner jeg med at jentene tar 18 armhevinger for uke 18!

Sesongen ble avsluttet med turneringsseier i Slottsfjellcup i Tønsberg. Selv om det var B-sluttspillet vi vant så var det morsomt å vinne! Vi er spent på neste sesongen. Noen kommer tilbake fra Skjetten, og vi er spente på hvordan sesongen vil bli. Vi trenerne skal i hvert fall lage et skikkelig sommertreningsprogram, for jentene har ikke tenkt å late seg i sommer.

Bjørn og Kristin takker for en koselig sesong, takker Iren for solid lagledelse og Bjørn Skogen for oppmannsjobb. Stå på videre!

J14 (1998) / J15 (1997)

Disse to lagene har et to-årig samarbeid med Skjetten. I sesongen 2012-2013 har de spilt for Skjetten, men for neste sesong spiller de for Lørenskog igjen.

Damelaget

Det viktigste er å delta, men det hjelper på humøret å vinne litt også. Dessverre ble det få seiere denne sesongen og damelaget kom sist av 11 lag i 4. divisjon. Jentene har vist bra spill og potensial i perioder, men de gode periodene har vært for korte. Vi har vært bedre i forsvar enn i angrep. Hadde håndball bare gått ut på å slippe inn få mål, hadde vi faktisk endt på 5. plass!

På damelaget er det mange aktive og positive jenter med mange jern i ilden. Dessverre så aktive til tider at det i perioder har vært litt for få på trening til å drille inn godt samspill i høyt tempo. Her ligger nøkkelen til at resultatet ikke ble bedre i år.

Det er opptil spillerne hvor gode vi blir, så mulighetene til en god sesong i 5. divisjon neste år er gode.

Trener har vært Ronnie Bergheim. Oppmann Ingebrigt Økland. Også har Glenn Stubberud vært til stor hjelp for oss med å stille opp i sekretariatet.

Jenter 33

Etter noen års forsøk på å få startet ett jenter33 lag, gikk det veien før denne sesongen. Med i hvert fall 8 spillere på plass så ga vi klarsignal til klubben at vi ville prøve. Det er mange som gjerne vil spille med oss, vi er jo tross alt en fabelaktig gjeng med "kjerringer", men aber er at man må være fylt 33 år. Ingen alder for gode håndballspillere…

Etter halvspilt serie, så hadde vi kun tapt 1 kamp, og i veldig mange av de andre kampene var seierssifrene ganske store. Mot Ammerud vant vi 28 mot 4. Sier litt om keeper og et fantastisk forsvar.

Etter jul så fortsatte vi i samme bane, bare at kampene ble litt jevnere. Det ble veldig spennende mot slutten av sesongen og når nest siste kamp skulle spilles mot Ull/Kisa (det eneste laget vi tapte mot før jul), så var det faktisk en seriefinale. Med seier så ville vi ende på toppen av tabellen.

Denne kampen ble spilt i Skårerhallen, men allikevel ikke mange andre enn våre egne barn + noen ekstra ivrige "foreldre" på tribunen. Etter 1. omgang ledet vi hele 10 mot 4. Men, dessverre så klarte vi å rote bort dette i 2 omgang og tapte med 2 mål.

Så med 14 seire og kun 2 tap var sølvplassen ett faktum, og dette har vi feiret. Avslutningsfest med høytidelig overrekkelse av fine sølvmedaljer, god mat og god drikke. Dette gir mersmak til å gå på en sesong til. Vi er nemlig gode på det sosiale også, ikke bare håndball.Og på fest, er det aldri noen som ikke kommer.

Vi er pr. nå 14 spillere, noen har gitt mere enn andre, virkelig blødd for drakten og blitt skadet.Men med litt hvile i sommer, håper vi at alle er på plass igjen til neste sesong.

Så sitter det noen "skaphåndballspillere" på tribunen, så er treningen onsdager i Fjellhammerhallen kl. 1930-21. Hjertelig velkommen er dere alle!

Sportslig hilsen fra spillende oppmann Line

Herrelaget

Herrelaget startet sesongen med 12 spillere, med noen utskiftninger fra fjorårets sesong. Laget hadde et klart mål om å forbedre fjorårets tabellplassering, hvor vi havnet sist i 5. divisjon.

Med noen få unntak, har også årets lag bestått av spillere som berørte en håndball for første gang etter «overgang» til Lørenskog.

Sesongens første kamper forløp seg i tilnærmet likt mønster – vi gikk raskt opp i ledelsen, hadde en relativt god ledelse hele førsteomgangen før vi roter det til og taper relativt knepent. Allerede i første kamp får vi en kneskade på nøkkelspilleren vår, Stian – og dette skal vise seg å prege laget utover sesongen.

Etter hvert begynner enkeltspillere å prioritere familieliv og andre «håpløse» aktiviteter, og herrelaget ble til slutt bestående av en stamme på ca 8 spillere. Mot høsten blir også keeper og treneren skadet i kneet, og blir ute resten av sesongen. (Med unntak av noen gjesteopptredener som strekspiller).

Etter seier mot Enebakk og Kløfta ender laget på 9. plass på tabellen (av 10 lag) med totalt 4 poeng.

Det har vært lange diskusjoner om herrelagets fremtid, da man erfaringsmessig er avhengig av å ha mer enn 8 spillere for å starte en sesong. Nye spillere har heldigvis funnet veien til Skårerhallen, og man har derfor besluttet på å satse alt – også i sesongen 2013/14.

Ambisjoner for neste sesong er å havne på øvre halvdel av tabellen!

Hilsen Ronnie Bergheim, trener herrelaget