J2000 og J2001 i Ski Cup

Postet av Lørenskog Håndballklubb den 25. Aug 2015

Kvaliteten på lagene som stilte til årets Ski Cup var bedre enn noen gang, og vi stilte med lag i J2000- og J2001-klassen.


J2000

J2000 spilte innledende kamper mot Haslum, Glassverket og Runar, og feide all motstand av banen. Haslum er et lag jentene kjenner godt, og sist møte endte med Lørenskogseier etter flere ekstraomganger i 8.delsfinalen i Fredrikstad Cup. Det var nok en spent gjeng som stilte på banen i første kampen i årets Ski Cup, mot nettopp Haslum. Jentene spilte meget bra, og vant hele 13- 7! Glassverket og Runar ble hhv slått med 15-10 og 21-17. 3-2-1-forsvaret sitter godt og alle jentene bidrar fremover på banen, og jentene våre endte opp som puljevinnere.


Søndag morgen var det klart for 8.delsfinale mot Falk Horten, og etter en seier 16-9 var det klart for kvartfinale mot et solid lag fra Nordstrand. Jentene våre fører hele kampen, og det ligger an til videre avansement, men på slutten så rakner det litt, og jentene våre må se seg slått med 10-11.


J2001

J2001 var satt opp i innledene pulje sammen med Elverum, Lommedalen og Vestli – lag som jentene har en historie med. Elverum sendte jentene i et ufortjent B-sluttspill i Fredrikstad Cup etter at våre jenter spilte en elendig kamp. Lommedalen slo oss med 1 mål i serien før jul i fjor, noe som gjorde at vi tapte A-sluttspillsplass pga. innbyrdes oppgjør mot nettopp Lommedalen. Jentene våre hadde masse å revansjere mot disse to lagene. Det siste laget, Vestli, har jentene trent sammen med i oppkjøringen før sommeren, og det lå an til en kamp hvor lagene skulle gjøre opp status seg i mellom om hvilket lag som er best.


Jentene startet mot Elverum, en kamp som bar preg av litt nervøsitet, personlige feil og dårlig spill, men jentene våre klarte å dra i land en ett-målsseier 10-9. Lørdag morgen ventet Lommedalen, og med et 3-2-1-forsvar som satt skikkelig, vant vi 15-10. Laget hadde fått sin revansje! Siste innledende kamp mot Vestli ble egentlig aldri spennende, etter en god prat i garderoben før kampen, god oppvarming var jentene klare, og med et godt 3-2-1-forsvar og solid angrepsspill feide vi dem av banen med 7-målsseier 16-9! Også J2001 ble vinner av sin pulje.


I kvartfinale ventet Reistad – et lag vi kjente lite til. Vi ledet stort sett hele kampen, men Reistad ble dessverre litt for sterke mot slutten av kampen, og vi taper med ett fattig mål, og ender med et 13-14.Snipp snapp snute i kvartfinalen altså for begge våre lag – med knappest mulig margin. Med tanke på at Ski Cup arrangeres tidlig i sesongen, og jentene er fulle av trening etter en tøff oppkjøringsperiode tar lagene med seg alle de gode prestasjonene de viste i helgen, og alle rundt lagene gleder seg til å følge dem utover høsten.


Se flere bilder fra Ski cup i galleriene til 2000 og 2001
Fredrikstad Cup - Vårens vakreste eventyr

Postet av Lørenskog Håndballklubb den 29. Mai 2015

J2000 og J2001
For mange i håndballfamilien er pinsen det samme som Fredrikstad Cup. Lørenskog håndballklubb reiste i år med rekordmange lag, og hele 90 jenter var med på tur. Vi stilte med lag i J1998, J2000, J2001, J2003 (2 lag), J2004 (3 lag) og J2005 (2 lag).

Jentene våre spilte totalt 55 kamper, og kunne notere både seiere og tap. J1998 og J2000 ble puljevinnere i sine puljer, og gikk til A-sluttspill. Det samme gjorde J2003 etter å ha blitt nr. 2 i sin innledende pulje. J1998 gikk rett til semifinale hvor de måtte se seg slått av Gressvik. J2000 spilte en thriller av en 1/8-delsfinale mot Haslum, som de etter 2 ekstraomganger gikk seirende ut av. Oppsal ble motstander i kvartfinalen, men dessverre ble de litt for sterke for våre jenter.
Les mer om J2003 i Fredrikstad her.


J2001 spilte mange gode kamper i grunnspillet, men pga en dårlig første kamp, endte laget i B-sluttspillet. Noe skuffet over å ikke nå A-sluttspillet satt de seg som mål å vinne B-sluttspillet. Jentene spilte god håndball, selv i øs pøs regnvær, og nådde finalen hvor de møtte Byåsen. Denne kampen ble aldri spennende, og jentene gikk seirende ut av B-finalen med seier på hele 16-4.

Les mer om J2001 i Fredrikstad her.


J2005 mot Vålerenga
J2004 og J2005 spilte kun grunnserie, og kunne notere seg med både seire og tap, og viste stor idrettsglede.

Les mer om J2004 og J2005 i Fredrikstad.

Alle jentene bodde på Rød skole, og samholdet mellom lagene var godt. Noen er erfarne cupdeltakere, mens andre var på tur for aller første gang. Vi tror både små og store koste seg på tur, og at alle reiste hjem noen erfaringer og minner rikere.
Håndballgallaen 2015

Postet av Lørenskog Håndballklubb den 13. Mai 2015

Håndballgallaen 2015 var, som hvert år, en flott begivenhet. Lagene fikk vist seg fram, varmet opp til "Follow the leader", og spilt oppvisningskamper. Leila Laksiri besøkte oss for å svare på spørsmål, dele ut priser og skrive autografer.

Bildene fra gallaen kan du se her.

Lagsrapporter for alle lag er publisert for det enkelte lag, under "Lagene"-menyen over. men kan nås direkte her:

Priser


Årets spiller

Årets spiller er en person som virkelig har håndball i blodårene. Hun viser glede og engasjement, og har utviklet en god spilleforståelse. Hun gikk fra å ha en noe vanskelig oppstart i sesongen til å utvikle seg til å bli en av de viktigste spillerne på laget mot slutten av sesongen. Hun er et godt bevis på at man aldri skal gi opp, og at man til slutt får lønn for strevet. Hun er en god representant for Lørenskog Håndballklubb.

Årets spiller er: Ina Helene Braathen

Årets trener

Årets trener er stadig å se i hallen. Han er en god bidragsyter og fagressurs i klubben. Ikke bare har han vært trener for damelaget, men han reddet oss også ut av knipa da vi mistet treneren for J2003, og har trent og ledet alle tre J2003-lagene. Han har jo dermed vært trener for 4 lag i år!

Årets trener er: Johnny Johnsen

Årets supporter

Dette er en person som blir savnet når han ikke er til stede. Han engansjerer hele tribunen og skaper stemning med både klapping og heiing nesten kontinuerlig i kampene, uansett om jentene leder eller ligger under. Jentene på banen legger også godt merke til den gode heiagjengen på tribunen og smittes av stemningen.

Årets supporter skaper også god stemning på dugnadene for klubben. Vi minnes spesielt da han stilte opp i sekretariatet i høst, og var den mest underholdende speakeren vi har hatt i hallen. Ikke nok med at navn ble annonsert ved skåring, men også kreative beskrivelser om spillet.

Årets supporter er : Knut Hjertaas, pappa på J2004-laget


Årets innsatspris

Årets innsatspris deles i år mellom flere ivrige sjeler i klubben.

Disse damene har gitt mye for klubben som trenere gjennom mange år og fortjener en oppmerksomhet nå som de overlater jobbene til trenere utenifra. Vi håper de klarer å nyte tilværelsen som foreldre på tribunen.

  • Line Hansen, trener for J2000
  • Camilla Otterlei, trener for J2001
  • Hege Vesterheim, trener for J2001


Årets åpen klasse

Årets åpen klasse går til Mia Syverud. Dette er en spiller som har nådd langt i løpet av sesongen. Ikke nok med at hun er en god bidragsyter på sitt eget lag, men hun stiller villig opp på alle arrangementer og kamper hun blir forespurt.
Dette er en person som virkelig lever og ånder for håndballen.

I sesongen som har vært har hun nådd virkelig langt og vært med å vise at gode håndballspillere kan komme fra små klubber som Lørenskog også!

Spesielt bør det innsatsen i bylagsturneringen i Trondheim nevnes. Toppscorer i finalen med hele 8 mål, og finalens matchvinner etter 4 ekstraomganger på en iskald straffe. hun også med på All star teamet I denne turneringen. I tillegg er hun også inne på Regionale landslagssamlinger med 98/99 jenter.

Årets åpen klasse går til: Mia Syverud


Årets målscorer

En god håndballspiller bør optimalt sett skåre høyt på sosial intelligens, smittende humør, godt forsvarsspill, godt angrepsspill, være god medspiller, spillforståelse, godt treningsoppmøte, å være den som tar ansvar i avgjørende situasjoner og det å lage mål.

Det er selvfølgelig ikke mulig å skåre høyt på alle kriteriene.

Eller???

Jo faktisk. Damelaget har en slik spiller!

Av Damelagets 406 skåringer i sesongen, har hun personlig puttet 118 baller i buret.

Årets målscorer er: Kamilla Freitag


Vel gjennomført Loppetassen

Postet av Lørenskog Håndballklubb den 15. Mar 2015

LHK sto lørdag 14. mars som arrangør av Loppetassen for 6- og 7-åringer i Kjennhallen. Lørenskog stilte med ett lag i 6-årsklassen og fire lag i 7-årsklassen, og vi hadde besøk av 15 lag til, fra Akershus og Oslo. Det var en lang dag hvor mange jenter og gutter koste seg med håndball, men også med vaffelspising, leking på tjukkaser, og ikke minst det å få Loppetassens gullmedalje i premieutdeling etter høytidelig innmarsj.


Stor takk til foreldrene på Lørenskogs J2007-lag som sto for dugnaden hele dagen, og til Lørenskogs 1999- og 2000-jenter som stilte som dommere etter dommerkurs med Guro Røen fire dager tidligere.LHK-jente sentral i årets bylagsturnering

Postet av Lørenskog Håndballklubb den 2. Mar 2015

Oslos seirende bylag. Mia i bakre rekke, nr. to fra høyre.
Årlig arrangeres en landsdekkende turnering for lag satt sammen av de beste 14-15-åringer i Norges byer, ved navn Scandic cup. For Oslos bylag deltok LHK-jenta Mia Syverud, til daglig spillende på LHKs J16-lag.

I finalen vant Oslo med ett mål over Bergen, og Mia var høyst delaktig i seieren. Hun skårte det avgjørende sistemålet og ble Oslolagets toppskårer i finalen med 8 mål.All Star team. Mia nr. tre fra venstre.
I tillegg til seieren med Oslos bylag, fikk Mia også æren av å bli tatt ut til å være en av de syv som kom på Scandic cups All Star team.