Håndballgalla 2009

Postet av Lørenskog Håndballklubb den 26. Jun 2014

Her er lagsrapporter og priser fra håndballgallaen 2009
HÅNDBALLSKOLEN


I høst startet vi med ca 15 jenter, men det tok ikke lang tid før vi doblet antallet og fylte gymsalen på Rasta skole til randen.

Det har vært et stort aldersspenn på jentene, hvor den yngste nettopp hadde begynt på siste året i barnehagen og den eldste gikk i 2.klasse. Ved nyttår valgte vi å dele gruppen i to, hvor 2.klassingene fikk egen treningstime og tilpassede øvelser, mens de yngste jentene fikk konsentrere seg mer om lek med ballen.

Jentene har hatt stor treningsiver, og har vist stor fremgang. Latteren har sittet løst, og det har vært tydelig at jentene har hatt det moro på trening.

Vi har vært med på 4 turneringer i løpet av året; Miniturnering i Vestby, Clean-it-cup på Oppsal, gullrunden i Loppetassen og Tivolicup på Nordstrand. Mottoet tap og vinn med samme sinn, har absolutt vært til stede blant denne aktive gjengen, og de viser stor idrettsglede J.

Trenere for håndballskolen har vært Jane Ryengen, Nina Betten, Camilla Otterlei og Hege Vesterheim. Dessuten har Bjørg Thygesen, en gammel ringrev i Lørenskogs håndballhistorie vært med og hjulpet til i ny og ne.

Hilsen Håndballskolen


J8-9 (1999/2000)

Vi har stilt med ett lag i 1999-serien. Med 9 jenter født i 1999 og 14 i 2000, har vi gått på en del tap. Men humøret har vært på topp.

Med treninger så tidlig som kl. 4, har oppmøtet vært over all forventning. Vi har nesten ikke hatt frafall i hele sesongen. Det har vært imponerende at gløden har vært på topp, selv om antall spillere har gjort at det har blitt litt lite spilletid på alle. Dette håper vi på å endre neste sesong ved å melde på to lag.

Helgen 17.-19 april reiste vi til Vestfossen for å spille cup. Og det med 2 lag. Ett i J8 og ett i J9. Mange foreldre hjalp til med å rigge jentene til på skole fredag.

Lørdag tilbrakte vi hele 10 timer i håndballhallen, men med så mye bra håndball, og så mange seire, var det ingen som klagde. Og ette en god dusj og litt mat, så var jaggu småjentene pyntet og klare for disco.

Tidlig opp på søndag var heller ikke vanskelig for jentene; de pakket alle sakene sine før kl. 07. Og jammen vant vi ikke kamper denne dagen også. Det var nok mange slitne jenter på skolen mandag.

Jeg vil benytte anledningen til spesielt å takke Mona for en kjempejobb som oppmann. Tusen takk også til Pål. Alt hadde ikke gått like bra uten disse. Det er en god del ekstra jobb som følger med et lag. Også en stor takk til Bjørn Gran for god trenerhjelp!

Håper at alle voksne og små fortsetter neste sesong!!!!!!!

Line


J10 (1998)

Jenter 1998 har bestått av 21 entusiastiske jenter. Jentene har vært delt i to lag. De har spilt i litt øvet og øvet serie. De har vist stor fremgang og det er en gjeng glade jenter.

Juleavslutningen ble også denne gangen på Egon på Triaden. Pizza og sosialt samvær. Jentene traff også mange kjekke A-lagsspillere fra Lillestrøm fotballklubb.

Etter jul startet vi opp med alternativ torsdagstrening. Torsdagstreningen har vært ski, løping, skøyter, svømming. Dette har vært en positiv erfaring som vi skal forsøke å videreføre til høsten.

De har spilt flere treningskamper mot andre lag på nedre Romerike. De har også deltatt i diverse cuper.

Trengingen fortsetter til sommerferien og siste utfordring er Tusse cup i Bø i Telemark i juni.

Nathalie, Marius og Johan.


J11 (1997)

LHK har i år for første gang stilt ett lag i J97 serien. Laget har i år bestått av 15 jenter fra Solheim, Rasta og Åsen skole. Siden vi er et helt nyoppstartet lag har vi spilt i nybegynnerserien.

Resultatmessig har jentene både tapt og vunnet. Vi tapte en del i begynnelsen av sesongen, men har vunnet mange kamper etter jul.

Vi avsluttet sesongen med pizza på Egon og utdeling av prisen ”beste lagvenninne” til den spilleren som har vært flinkest til å rose lagvenninnene i løpet av sesongen. Prisen gikk velfortjent til Sara Stenbakken.

Laget har deltatt på Olavscupen i Sarpsborg. Her møtte vi mye god motstand, men klarte å holde humøret oppe og vant den siste kampen 7-1. Jentene overnattet på skole og har nå blitt en sammensveiset gjeng.

Laget har også en sporty foreldregruppe som har vært flinke til å stille opp på dugnader og ikke minst som supportere på kampene. Dette setter jentene stor pris på.

Foreldrene har også vært flinke til å fordele ansvaret for laget mellom seg. En spesiell takk i denne sammenheng til Kjersti (oppmann), Erik (hjelpetrener), Anne (kasserer/dugnadsansvarlig) og Elin & Trine som tok jobben som cupmammaer.

Hilsen Bjørn og Kristin – som har byttet på å trene laget i år


J12 (1996)

Vi startet sesongen med 12 spillere.

I vår første turnering på våren 08, gjorde vi en god innsats i Bonaqua Cup og ble slått ut i semifinalen. Denne flotte innsatsen ble fulgt opp med seier i Asker Cup i august!!! Hurra!!!!

I serien gjorde vi en god innsats og tok en 4 plass. Lagene før oss på tabellen slo oss 2 ganger hver og var klart bedre enn oss..

I Julecupen ble det tap i B-finalen.

Nå i vår deltok vi i Vestfossen cup og fikk skikkelig bank av noen gode lag fra Østfold.

Det har vært godt oppmøte på treningene gjennom hele sesongen. I januar klarte vi å få med oss 3 nye på laget - som er kjempeflott.

Vi har trent 1 gang i uka med J97, og alene i AHUS-hallen 1 gang i uka.
Innimellom har vi trent alternativt i form av løping, spenst, svømming, mudo.

Vi takker alle rundt laget for støtte og innsats gjennom sesongen.
Takk til alle foreldre, besteforeldre, søsken som har vært med og hjulpet til.

Vi ser frem til neste sesong med enda større treningsiver og fokus på treninga.

Nå i sommer reiser vi til Partille- Cup med 12 spillere, og vi gleder oss stort.

Sportslig hilsen
Lars og Steinar


J15 (1993-1994-1995)

Laget har bestått av 20 jenter. De fleste er født i 1993, men 4 kunne spilt J14 og 2 kunne spilt J13.

Vi har stilt 2 lag i regionserien. Det ene laget har spilt i B-serien. For første gang har vi stilt lag i A-serien. Kampene i A-serien har vært tøffe, men vi er likevel godt fornøyd. Vi hadde forventet mange tap i A-serien, men noen seire har det også blitt. Det har vært et riktig steg for å utvikle spillerne videre. Alle spillerne har fått kamper i begge seriene.

Vi har trent 3 ganger per uke; en kondisjonstrening utendørs og 2 i hall. Det er lite i forhold til andre som spiller i A, men er helt bevisst fordi vi ikke ønsker utbrente 15-åringer og vil beholde dem lenge. Bare 3 treninger gjør at alle bør stille på de treningene som er, ellers blir ikke kondisjon og styrke god nok.

I løpet av sesongen har vi deltatt i cupene Scandinavian Cup, Julecupen og Vårcupen. Som avslutning på årets sesong reiser vi til Storhamar Cup i Vikingskipet.

Trenere har vært Tore og Stine Westby, oppmenn Tom Romskaug og Ingebrigt Økland. Takk til foreldrene som har støttet laget på kamper, i kiosk, i sekretariat, økonomisk og på andre måter.

Men første og fremst en stor takk til jentene selv. Det er en glede å ha med dem å gjøre. De mest rutinerte på laget har nå spilt håndball i 8-9 år. Vi håper de fleste blir med videre til ny sesong, og at vi ser dem på Damelaget om noen år.

Hilsen laglederne på J15


DAMELAGENE 5. OG 6. DIVISJON

Vi stilte 2 damelag denne sesongen. Klubben hadde som mål at 5 div skulle rykke opp til 4 div og 6 div skulle være et lag for de som ikke ville trene så mye.

Lite visste vi at tilstrømming av spillere skulle bli så stor. Gamle spillere kom tilbake til klubben, nye spillere kom utenifra og vi hadde fra før en god kjerne med spillere.

Jeg begynte å få litt panikk pga plassen på banen. 30 spillere på trening er ikke bare gunstig. Vi vurderte å innføre spillerstopp, men det justerte seg selv etter hvert.
28 av 33 spillere fullførte sesongen.

Etter en litt turbulent periode med inndeling av lagene, ble det bestemt at gruppen skulle deles inn i 2 faste lag.

Med så mange gode spillere, så det lyst ut. Og resultatene kom som perler på en snor, de vi slet med og tapte for i fjor banket vi sønder og sammen. Begge lagene overasket alle med å ta den ene 2-poengeren etter den andre, og det skulle gå over halve sesongen før noen av lagene avga poeng.

Etter som kampene skred frem satte vi oss 2 delmål: opprykk og ubeseiret igjennom 5 og 6 div.

Det gikk nesten. For å gjøre skrytelista kort, kommer noen harde fakta:

  • 5 div 16 kamper, 15 seire, 1 uavgjort, 438 mål. Ubeseiret og opprykk! 
  • 6 div 20 kamper, 17 seire, 1 uavgjort, 2 tap, 557 mål. Opprykk! 

Delmål nr 3 ble satt da vi så at muligheten for å score 1000 mål til sammen var innen rekkevidde. Det holdt nesten hele veien inn, vi klarte 995 mål.

Hilsen Johnny

ÅRETS SUPPORTER

Dette er en person som alltid er positiv og blid ovenfor både jentene på laget og trenerne, uavhengig om vi vinner eller taper.

En typisk gledesspreder som gir av seg selv, og som vi andre drar god nytte av.

Det hender man i noen kamper har behov for positive og oppmuntrende rop fra tribunen. Da er denne person ofte på rett plass til rett tid og heier laget frem. Trenger vi hjelp til noe er det aldri nei. Ofte tilbyr hun seg å hjelpe til på eget initiativ.

I tillegg til dette er hun også flink til å gi trenerteamet tilbakemelding og konstruktiv kritikk, noe som vi setter utrolig stor pris på og som jentene drar stor fordel av.

Prisen tildeles mor til en spiller på J-10.
Årets supporter er TRUDE KJØLSTAD


ÅRETS SPILLER 2008/09

Årets spiller i LHK kåres blant spillere fra J12 år og oppover. Dermed er det spillere fra J12, J15 og de to damelagene som er aktuelle for prisen.

For å kunne bli årets spiller, kreves det mye. Spilleren må bidra positivt til miljøet i laget, vise stor treningsiver og ha god sportslig utvikling.

I sin nominasjon sier treneren at ”det er vanskelig å trekke frem en person i en spillergruppe som har prestert og levert varene til de grader”. Han har derfor foreslått at prisen går til hele spillergruppa.

Det slutter juryen seg til. Spillergruppa har prestert 2 opprykk på 1 sesong, og er til inspirasjon for de yngre lagene.

Årets spiller er ”HELE SPILLERGRUPPA PÅ DAMELAGET”INNSATSPRISEN 2008/09

Innsatsprisen går til personer som har gjort en spesielt stor innsats for klubben. Personer som utmerker seg ved å gjøre mer enn man kan forvente. De siste årene har prisen gått til Terje Olsen, Johnny Johnsen og Geir Amundsen, alle godt synlige personer i LHK- terrenget.

I år går prisen til en som ikke har hatt en like synlig rolle for alle. Ikke desto mindre har han gjort en kjempeinnsats til beste for klubben. Det er en man kan stole 100 % på, en som alltid leverer, har stor arbeidskapasitet og er en klok mann det er godt å rådføre seg med.

Årets prisvinner har sittet i styret de 4 siste årene. Selv om datteren ga seg med håndball i fjor, har han ufortrødent fullført styreperioden som kasserer med glans. Vinneren er en mann vi kommer til å savne i klubben.

Innsatsprisen går til LARS LIERSTUEN


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.