Håndballgalla 2010

Postet av Lørenskog Håndballklubb den 26. Jun 2014

Her er lagsrapporter og priser fra håndballgallaen 2010

Håndballskolen

Vi har denne sesongen vært ca 25 jenter i alderen 5-8 år som har trent hver torsdag på Rasta skole. Treningene har vært preget av masse godt humør, glade jenter og masse energi!

Håndballskolen har for mange vært et første møte med håndball. På treningene har vi lagt vekt på at jentene skal være mest mulig i bevegelse, at de har fått mulighet til å opparbeide seg ballfølelse gjennom ulike leker/øvelser med ball og vi har trent på håndballspill og regler. Men først og fremst har vi lagt mye vekt på at håndballtreningen skulle være noe positivt og gøy som barna gledet seg til!

Vi har deltatt på BamseCup i Son i desember og tre runder i Loppetassen på våren. Dette har vært veldig gøy og utviklende for jentene! Her har de fått prøvd seg i ordentlige kamper og for mange har dette gitt masse motivasjon. Vi vant flere av kampene, men i hovedsak var det ”tap og vinn med samme sinn” som preget jentene. Vi er stolte over lagspillet og teamfølelsen jentene vist på disse cupene!

Samspill og samhold har jentene også vist masse av på trening, og alle treninger MÅ avsluttes med lagsropet: ”Vi er gule, vi er blå, vi er nemlig LHK”

Evy & Gro

J8 (2001)

Vi har vært 23 spillere og hadde ett lag før jul og to lag etter jul i serien for nybegynnere. Tap og vinn med samme sinn er noe som gjelder for denne gjengen, for sesongens har gitt blandede resultater – uten at det har påvirket humøret.

Etter at vi fikk to treningsdager pr uke etter jul har vi sett stor fremgang hos alle spillerne, og de aller, aller fleste har knekket koden for hva dette spillet går ut på. Det er skikkelig moro å se jentene utvikle seg. Det kan nevnes at vi siste helgen i april hadde 4 kamper – med hele 43 -12 i målforskjell – og med mange jenter på scoringslisten.

Vi stilte med 2 lag i Rælingens julecup og vi skal delta i Bonaqua-cup nå i mai.

Laget består av jenter fra Rasta, Benterud, Solheim, Kurland, Finstad og Skåreråsen, og vi har blitt en stor og sammensveiset gjeng, og mange jenter har knyttet vennskapsbånd på tvers av skoler. Av sosiale aktiviteter kan nevnes at vi har vært og spilt bowling og vært på Gigagøy sammen. Vi planlegger også en grillfest som avslutning på sesongen.

Hovedtrenere har vært Camilla Otterlei og Hege Vesterheim, Anita Gerø har vært hjelpetrener og Ann-Kristin Bakkeng har vært oppmenn. Trenerteamet ønsker å takke alle spillere og foreldre for en kjempe bra sesong!!!

J9 (2000)

Dette er første sesongen der jenter 2000 spiller som eget lag i serien. Tidligere har jenter 99 og jenter 2000 både trent og spilt seriekamper som samme lag – denne sesongen har lagene trent sammen, men har spilt i hver sin serie!!

Fortsatt trener jenter 99 og jenter 2000 sammen i Skårerhallen. Hver tirsdag har jentene møttes for trening i en og en halv time, og så har det vært ekstratrening for enkelte spillere på torsdager. Trenerteamet er Line Hansen, Eldar Engstrøm Dahl og Bjørn Gran – et flott team som inspirerer og utvikler jentene på håndballbanen.

Trenerne melder tilbake at det er meget godt oppmøte på treninger, og jentene oppleves som en inkluderende og interessert håndballgjeng!! Oppmann Ann-Christin prøver så godt som mulig å følge opp med informasjon, regnskap, støtte på kamper, påmeldinger og andre ting som må gjøres!

Laget består i dag av 14 jenter. To jenter har sluttet og to jenter har begynt i løpet av sesongen! Her er jenter fra Rasta, Finstad og Solheim!

Denne våren skal laget delta i Bonaquacup. Ellers har laget spilt 18 seriekamper med 9 seire, to uavgjort og syv tap!! J

Helt til slutt en stor takk til engasjerte foreldre som stiller opp som supportere og dugnadsvakter!! J

J10 (1999)

Jenter 10 har i år vært kun 6 spillere. I tillegg har vi noen 10-åringer som spiller på J11. Vi mistet to spillere tidlig i høst. Men med trening sammen med jenter 9 og lån av spillere fra både J9 og J11, så har det fungert bra.

Godt oppmøte på både trening og kamp. Etter jul har vi også fått en ekstra trening i uken. Dette har gitt gode resultater; 15 seiere og 4 tap totalt i serien.

Vi skal være med i Bonaqua-cup i slutten av mai. Det blir avslutning på sesongen.

Vi gleder oss allerede til høsten med mange, nye spennende kamper. Håper også at foreldreinteressen holdes oppe.

Trener Line har hatt god hjelp av Eldar, Mona og 2xBjørn.

Hilsen J10

J11 (1998)

Laget vårt består av 17 jenter. De er delt på to lag som spiller i øvet og litt øvet serie.
Vi er ikke for mange spillere til to lag, så det blir mye spilletid for alle.

Det er en flott gjeng med jenter som har vist stor fremgang det siste året. Vi har trent to ganger i uka, en dag i Skårerhallen og en dag med alternativ trening som bl.a. løping, sykling, svømming og skøyter og ski om vinteren.

Dette året har vi deltatt på Vestfossencup i Drammen, Julecup i Rælingen og Vårcup på Ellingsrud. Om et par uker er det BonAqua cup. Så setter vi oss på bussen til PartilleCup i Sverige, som blir årets største begivenhet.

Jule- og sommeravslutning er også viktige sosiale begivenheter. Da går det ofte i pizza, enten på Egon eller ute i det fri. Pizza må vel være lagets livrett.

Takk til alle jentene og foreldrene for mange hyggelige opplevelser dette året.

Hilsen
Nathalie, Marius og Johan.

J12 (1997)

Sesongen 09/10 har jenter 97 bestått av 12-15 blide jenter fra hovedsakelig Solheim og Rasta skole.

Vi startet sesongen med tredjeplass i Asker cup. Vi må si det var motiverende å starte sesongen med en stor pokal J. I mai skal vi til Fredrikstad på overnattingscup.

Siden laget ble dannet sist sesong, har vi også i år deltatt i nybegynnerserien. Vi havnet på 5.plass av 11 lag og er godt fornøgd med det. Vi har spilt mange jevne kamper og lagt vekt på at alle skal få godt med spilletid.

Vi har for øyeblikket jenter fra Ellingsrud som trener sammen med oss. Ellingsrud IF skal legge ned laget sitt neste år, og noen av jentene ønsker å starte hos oss. Dermed står vi godt rustet med spillere til høsten.

Vi ønsker å benytte anledningen til å takke jentene og de supre foreldrene for en fin sesong.

Hilsen Kristin, Bjørn og Morten - som er trenere for gjengen.

J13 (1996)

Vi startet ny sesong i mai med mye løping og forberedelser til Partille Cup. Dette var første turen for alle jentene og vi gledet oss skikkelig. Sportslig gikk det bra også med 2 seiere innledningsvis og 4 plass i pulja. Laget ble slått ut i 16 dels i B-sluttspillet.

På sensommeren deltok vi i Smaalene Cup der det ble tap i kvartfinalen.
I Rælingen Julecup gjorde vi en bra innsats og tapte semifinalen.

I seriespillet gikk vi ubeseiret frem til jul og tabelledelse. Denne holdt vi helt frem til sesongslutt og laget tok 32 av 36 poeng og ble avdelingsvinnere. 14 seiere, 4 uavgjort og ingen tap!! Gratulerer!!!

Dette laget har bestått av 15 spillere. Det har vært godt oppmøte på trening.
Trine Ruud har hjulpet til som fysisk trener, Dalibor Andrisek har kommet inn som keepertrener og vi har sett gode resultater allerede.

Lars Johansen har som vanlig tatt seg av oppmannoppgavene og Steinar Uvaag har vært trener.

Det har vært bra foreldreengasjement på kamper og sosiale tiltak.

Laget hadde en fin treningssamling sammen med Askim J96 i mars. Her ble det trening, kamp og Østfoldbadet på en og samme lørdag. Dagen ble avsluttet med pizza hjemme hos en av spillerne. Et meget vellykket tiltak.

Vi takker alle jentene for en flott sesong og gleder oss videre til neste år med flere kamper og at alle vil være med videre.

J16 (1993-1994-1995)

Vi er en fin gjeng bestående av 15 jenter. Det må sies at vi er et ”ungt” lag til å stille i J-16. 4 jenter er født i 1995, 4 er født i 1994 og resten i 1993.

Vi har stilt 1 lag i regionserien. For andre året stilte vi lag i A-serien. Av flere årsaker har det blitt tøffere dette året sammenlignet med forrige sesong. Til tross for at vi har gått på tap etter tap har jentene ikke mistet humøret. Noen av jentene har også fått prøve seg på 5-divisjonslaget til damene.

Vi har trent 3 ganger per uke; en kondisjonstrening eller styrketrening og 2 i hall. Det er lite i forhold til andre som spiller i A. Laget har også gjennomført mange treninger sammen med damelaget.

Vi startet årets sesong med en ukes treningssamling i Danmark. Denne samlingen var meget vellykket både sportslig og sosialt. Vi trente 2 ganger hver dag hele uken. Laget deltok i Scandinavian Cup i august. Her tok vi flere fine seire mot gode lag fra A-serien. Treningssamlingen i Danmark hadde gitt laget en meget god start på sesongen.

De fleste jentene har dette året gjennomført dommerveilederkurs og fått prøve seg som dommer i flere kamper. Dette har vært vellykket og de fleste syntes dette har vært morsomt. I tillegg har 6 jenter nylig gjennomført dommer 1-kurs. Nå kan de dømme kamper med spillere inntil 12 år.

Trenere på starten av sesongen har vært Tore og Stine Westby. Deretter har Johnny Johnsen overtatt som trener. Oppmenn har vært Ingebrigt Økland og Tom Romskaug. Takk til foreldrene som er flinke til å støtte laget på kamper og vaktene i Skårerhallen. Til slutt en stor takk til jentene selv som er veldig greie å ha med å gjøre. Vi håper de fleste blir med videre til ny sesong, så vi kan stille J17-lag.

Hilsen laglederne på J16

Damelagene

Med ny trener, Ståle Birkeland, og to nyopprykkede lag til 4 og 5 divisjon, gikk vi på sesongen med full iver.

3 treninger i uken og 20 spillere på trening, ga mye morro.

Til jul lå 4 div laget på en fin 3 plass. Etter jul dabbet det litt med treningsinnsatsen, men alt i alt synes vi det har vært en fin sesong.

4 div endte på en 5 plass, og 5 div endte på 7 plass.

Etter jul har vi også fått hjelp av 4 fra 16-årslaget som alle har spilt godt.

Forberedelsene til ny sesong er allerede i gang. Det mest spennende er om det dukker opp en ny målvakt eller to. Kanskje det sitter noen på tribunen i dag?

Hilsen oppmann Line

Æresmedlem

Før vi går i gang med utdelingen av årets priser (supporterpris, innsatspris og årets spiller) vil vi for dem som ikke fikk med seg 30-årsjubileumet i vinter, fortelle at Bibbi Skarstein der ble utnevnt til æresmedlem i LHK.

Hun har vært
 • Hovedtrener
 • Oppmann
 • I styret
 • Sportslig leder
 • Leder for håndballskolen
 • Supporter på kamper gjennom 16 år
 • Er nå leder i arrangementskomiteen
Det er bare Svein og Bjørg Thygesen fra det første styret i klubben som har denne tittelen fra før.

På jubileumsfesten vanket det både blomster og æresdiplom. Likevel synes jeg vi skal benytte sjansen i dag til å gi vårt nye æresmedlem en ekstra varm applaus.

Applaus!!

Dommere

Dommere gjennom sesongen har vært:

 • Johnny Johnsen - kvotedommer 
 • Per Erik Carlsen - kvotedommer 
 • Martine Hasselgreen - kvotedommer 
 • Celine Arild - kvotedommer 
 • Monica Olsen - barnekampveileder 
 • Lasse Hasselgreen - barnekampveileder og erstatter kvotedommer 
Sesongen under ett har blitt greit avviklet til tross for en del erstatningsoppdrag på Martine og Celine som begge studerer.

Martine og Celine har gjennomført trinn 2 kurs og dømmer nå helt opp i 5 divisjon samt alle vanlige årsklasser for barn/ungdom.

Videre er det gjennomført dommerinnføringskurs for alle jentene tilknyttet 16 års laget. Alle har også fått forsøke seg som dommere på våre hjemmekamper i de minste klassene opp til og med 10 år.

6 av disse jentene har videre fullført dommeropplæring trinn 1 og vil neste år dømme som kvotedommere med dekning for alle årsklasser opp til 13/14 år. Riktignok vil bare to av dem stå oppført på dommerlista fra kretsen, men de vil alle rullere på oppgavene.

Våre nye dommere er som følger:

Caroline Fossberg, Ragnhild Gjerde, Siv Maudal, Marte Hoel Romskaug, Thea Økland og Anniken Vambseth.

Neste års dommerkvote er på plass for sesongen. Foruten de nevnte nye dommerne vil følgende medvirke:

Johnny Johnsen, Martine Hasselgreen, Celine Arild og Lasse Hasselgreen.

For dommerstanden i LHK

Lasse Hasselgreen
Dommer og dommeransvarlig

Årets supporterpris

Den som kåres til årets supporter er positiv og engasjert. Personen er ofte på treninger - enten for å se på eller bidra med god hjelp under treninger. Han høres også godt under kamper med liv og røre og positive tilrop til jentene. Og som regel er kameraet med for å dokumentere ting som skjer.

Han er en forelder som er bra å ha for laget og klubben.

Årets supporter er PATRIC JOHANSSON

Årets innsatspris

Årets innsatspris går til en som har gjort en kjempejobb for både klubben og sitt eget lag.

Prisen går i år til en av klubbens trenere. Hver uke legges det ned mye tid på lagets treninger, og treningene er alltid godt planlagt - noe som også tar tid. Laget har prestert på et høyt nivå gjennom hele sesongen. Fremgangen fra forrige sesong har vært stor. I tillegg til seriespill har laget deltatt på 4 cuper og hatt treningshelg med både sportslige og sosiale aktiviteter.

Vinneren av årets innsatspris har dessuten bidratt vesentlig til tematreningene på tvers av lagene på onsdager. Han nyttiggjør seg også et stort kontaktnett til beste for lag og klubb.


Årets innsatspris går til STEINAR UVAAG.

Årets spiller

Årets spiller i LHK kåres blant spillere på lag i tabellserier. Dermed er det spillere fra J12, J13, J16 og de to damelagene som er aktuelle for prisen.

For å kunne bli årets spiller, kreves det mye. Spilleren må bidra positivt til miljøet i laget, vise stor treningsiver og ha god sportslig utvikling.

Trener Johnny på J16 har nominert Ane Tømmerås fra sitt lag, mens Ståle på damelaget har nominert Mette Bjerkaas, Line Hansen og Veronica Kristiansen for god treningsinnsats og positivt humør.

Alle er verdige vinnere, men vinneren av prisen er en annen.

Årets spiller har vist meget god treningsvilje gjennom hele sesongen og har vært en positiv person. Laget hennes har utviklet seg meget godt gjennom sesongen, og hun har vært en viktig bidragsyter. Hun har vært meget solid i forsvar og samtidig vært lagets toppscorer.

I siste seriekamp bidro hun med avgjørende scoring i siste sekund.
Vi håper denne prisen inspirerer til videre innsats.

Årets spiller kommer fra J13 og er TINA JOHANSSON.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.