Lagsrapport Menn, 2011-2012

Postet av Herrelag den 11. Jul 2014

Her er lagsrapporten for sesongen 2011/12 som ble lest opp på håndballgallaen 5.mai.

Sesongen 2011/12 har vært den første sesongen for herrelaget. For samtlige spillere, med kun to unntak, har dette vært første sesongen med håndball. Da vi startet med treninger i mars 2011 var vi totalt 6 stk, hvor kun den spillende treneren har vært borti en håndball tidligere. I løpet av våren ble vi nok spillere til at klubben valgte å satse på oss, i løpet av sommeren har vi vokst til totalt 14 spillere.

Sesongen har stort sett gått som forventet, med noen høydepunkter og nedturer. Fokuset rent sportslig har i år vært å lære grunnprinsippene i spillet og bevegelsesmønsteret. Det er kanskje ikke mange som vet at vi startet sesongen med tre treninger hvor vi primært gikk gjennom reglene for håndball. Men guttene har vært lærevillige, og sakte men sikkert har et stabilt og til tider svært godt forsvar blitt vår styrke og røde tråd gjennom sesongen. Fra de første kampene hvor armer, bein og håndballer gikk i alle retninger, ser vi nå krysningsspill, plasskifter og avtaler som en naturlig del av spillet.

Første høydepunkt kom i desember da vi hadde vårt første tomålstap – altså et «normalt» håndballresultat. Vi hadde også ledet store deler av kampen, men sviktet i de avgjørende siste minuttene. Sesongens absolutte høydepunkt hadde vi i en kamp mot Rælingen 30.januar, hvor vi vant med fire mål. Åtte dager tidligere tapte vi mot opprykskandidaten Eidsvold Turn med hele 19 mål…

Humøret og engasjementet i spillergruppa er til tider rørende, selv om også vi har hatt utfordringer rundt oppmøte på treningene. Læringskurven og utviklingen har vært fantastisk. På bakgrunn av dette, samt fortsatt satsning på rekruttering av spillere har vi satt som mål at vi skal hevde oss i toppen av divisjonen neste sesong. Det er ikke så urealistisk som det kan høres ut, med tanke på at vi er fullt på høyde med de fleste lagene i perioder – men vi har slitt med konsentrasjon og rutine i avgjørende faser av kampene.

Vi ser med glede frem mot neste sesong, og alle gutta takker alle for støtten vi har fått underveis. Vi vil også rette en stor takk til de to jentene som har holdt styr på denne saueflokken. Oppmann Helene Urdal og lagleder Bente-Lill Hamar (som også fikk spille halve kampen mot Gjerdrum pga dårlig oppmøte). Uten dere hadde vi ikke vært der vi er i dag!!

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.