Håndballgalla 2012

Postet av Lørenskog Håndballklubb den 6. Aug 2014

Her er lagsrapporter og priser fra håndballgallaen 2012

Se flere bilder fra gallaen i galleriet her.

Håndballskolen 6 år (2005)

Laget kunne dessverre ikke delta her i dag fordi de skulle være med på en turnering, men de har gitt oss en kort tilbakemelding fra sesongen som vi skal lese opp.

Vi er nå 15 ivrige jenter på håndballskolen 2005. Vi har deltatt på Bamsecup og i Loppetassen (3 runder). Har ikke resultatene på kampene, men det har vært ganske likt fordelt med seire og tap.

Hilsen Beate Bjørndalen, oppmann håndballskolen 2005

Håndballskolen 7 år (2004)

I år har vi vært 23 ivrige andreklassejenter. Av disse er 8 nye, 11 har vært med to år og 4 har vært med i tre år! Jentene har gjennom lek og øvelser med ball, hatt en kjempe fin utvikling. Fortsatt jobber vi hovedsakelig med grunnleggende ferdigheter som kast, mottak og stuss. I år har vi vært med på Loppetassen cup, og der både reddet og skårte vi masse mål.

Vi er så heldige å være fire voksne rundt denne gjengen. To trenere; Evy Jøsok og Ole Jacob Mosvold og to hjelpere Agnete Hjertaas og Erlend Husby.

Hilsen Evy Jøsok, trener håndballskolen 2004

J8 (2003)

Dette året har J8 bestått av 28 jenter, som har trent en time i uken i Kjennhallen. Jentene har blitt en sammensveiset gjeng, som er flinke til å møte opp på treninger.

De blir flinkere og flinkere både på treninger og kamper, noe som har gitt utslag. I serien ble det ble 11 seire, 2 uavgjort og bare 4 tap. Før jul hadde vi bare ett lag, men etter stor pågang av jenter til laget, ble det meldt på et lag til etter jul. Det ble derfor flere kamper på jentene som har gjort at de har vist en stor forbedring. Jentene har stor spilleglede, og gleder seg nå til å være med på Bonaqua Cup i mai.

Trenere denne sesongen har vært Ragnhild Gjerde og Marte Romskaug. Det har også vært med to hjelpetrenere, Ove Jørgen Carlsen og Mona Asperud, og oppmann Thomas Christiansen.

Hilsen Marte Romskaug, trener J8

J9 (2002)

Årets J9 består av en livat gjeng med 16 jenter. 14 av disse har vært med på laget i flere sesonger nå, og laget har utviklet seg mye. Det er stort sett alltid fullt oppmøte på treningene, og vi jobber mye med lagånd, å bygge et godt lagmiljø og positive holdninger i tillegg til teknikk- og spilltrening. Jentene viser stor innsatsvilje og har utviklet en bra håndballforståelse for alderen.

Laget vant alle kampene før jul, og er nå på vei inn i en ny god periode etter en litt motgang på nyåret.
Laget har jenter fra skolene Rasta, Solheim, Finstad, Åsen og Steinerskolen.

Trenerteamet til J9 består av Marianne, Gro & Nina. Vi har også en flott supportergjeng i foreldrene, som både synes og høres på tribunen når jentene spiller :-)

Hilsen Gro Svennebye, hjelpetrener J9

J10 (2001)

Jenter 10 er i dag 25 spillere. I spillergruppen så er det mange jenter som har vært med i mange år, og noen som er relativt ferske.

Vi har trent to ganger pr uke, og har vært så heldige som har hatt to elever fra idrettslinja på Lørenskog som gjestetrenere en gang i uken i 8 uker. Jentene har syntes dette har vært stor stas.

I seriespillet har vi hatt med to lag, et i serien for nybegynnere og et i serien for litt øvet. Mange kamper har vært veldig jevne, og vi kan se tilbake på både seiere og tap.

Vi deltok i Bonaqua cup helt i starten av forrige sesongen, men det er spesielt Fredrikstad-cup som står igjen som forrige sesongs store happening. Vi dro av gårde med 19 forventingsfulle jenter og 4 ledere, og vi fikk spilt masse kamper, både innendørs og utendørs. Om det var tivoliet, opplevelsen med å ligge på luftmadrass i klasserom, konsert med Carpe Diem, eller håndballkampene som var mest stas vet vi ikke, men vi håper det var en kombinasjon. Vi deltar i år også, og håper det blir like vellykket som i fjor.

Jenter 10 er en super gjeng, med jenter spredt over hele kommunen. Mange har knyttet vennskap på tvers av skoler og jentene ser ut til å trives i hverandres selskap. Lagmoralen er høy, og de er flinke til å oppmuntre hverandre. Til tider kan denne gjengen være preget av akutt munndiaré, og støynivået på treningene kan være ganske høyt, men det er vel kanskje et bevis på at de trives på trening.

Hovedtrenere har vært Camilla Otterlei og Hege Vesterheim, Tove Risberg har vært hjelpetrener, Simen Østgård har vært oppmann og Anita Gerø har både fungert som oppmann og hjelpetrener.

Hilsen Hege Vesterheim, trener J10

J11 (2000)

Nok er håndballsesong er tilbakelagt med stor innsats og entusiasme både på treninger og kamper. Sesongen 2011/2012 er enda en sesong vi kan se tilbake på med smil om munnen og klapp på skulderen. Fra september 2011 til mars 2012 har vi spilt 18 seriekamper - og med 14 seire, 1 uavgjort og 3 tap kan vi ikke annet enn å være veldig stolte av jentene våre. Bak disse resultatene ligger ukentlige treningsøkter med godt oppmøte, god stemning, håndballglede og godt humør! Jenter 2000 er en fin og sammensveiset jentegjeng!

Vi trener både i Skårerhallen og Fjellhamarhallen. Da Skårerhallen ble stengt i høst fikk vi fredagstreninger i Kjennhallen. Bytte av hall har fungert fint, da Kjennhallen ligger sentralt for de aller fleste. Vi avsluttet sesongen med hjemmekamp i Skårerhallen, og det er godt å være tilbake på "hjemmebane".

Vi har trent sammen med jenter 99 hver onsdag gjennom hele sesongen. J99 og J00 var i sin tid ett lag, og det at vi fortsatt trener sammen skaper også tilhørighet på tvers av lagene i LHK.

Trenerteamet er det samme som forrige sesong: Line og Eldar – et bra team som inspirerer og utvikler jentene på håndballbanen. Trenerne melder tilbake at det er veldig godt oppmøte på treninger, og jentene oppleves som en inkluderende og interessert håndballgjeng!

J 2000 består i dag av tolv jenter. På det meste har vi vært seksten jenter i deler av sesongen, men noen jenter har sluttet. Vi kan vel si at de tolv jentene som utgjør laget pr. i dag er "en god kjerne", der de aller fleste har spilt håndball i flere år!

I desember deltok vi i Rælingen julecup, og i mai måned deltar vi igjen i Bonaqua cup her i lokalmiljøet. Nytt av året er at vi skal til Partille cup i juli. Ti jenter, trenere, oppmann og foreldre drar av gårde til sommerens håndballeventyr. Vi er spente, men gleder oss veldig!

Ellers en takk til foreldre som stiller opp som supportere og dugnadsvakter, og en enda større takk til trenerne Line og Eldar som bruker utrolig mye tid sammen med jentene på J 2000.

Hilsen Ann-Christin, oppmann J 2000

J12 (1999)

Vi har nå 12 jenter på laget. Vi har fått flere nye spillere siste året. Det er en flott jentegjeng som kom på 2.plass i serien før jul. Etter jul har vi spilt mot kun 2.plass-lag hvor vi ikke har hatt fullt så gode resultater. I vår skal vi være med på Bonaqua Cup her i Lørenskog, men til sommeren kommer det store høydepunktet. Da skal jentene være med på verdens største håndball turnering, Partille Cup for første gang. Den foregår i Gøteborg over 5 dager og det ser vi veldig fram til.

Trener for jentene har vært Line Hansen og hjelpetrener Bjørn Skogen.

Hilsen oppmann Mona Svendsen

J13 (1998)

Vi er en liten gjeng på 8 jenter. Selv om vi er få er dette en gjeng treningsvillige jenter med et stort potensiale. Jentene startet sesongen med å bli slått ut i semfinalen i Smaalene cup. Helgen etter var vi med i en ny cup, Nordstrand Hummelcup. I denne cupen tok jentene med seg B-finale-pokalen hjem til Lørenskog, etter en utklassing av motstanderen i finalen. Jentene var deretter klar for seriespill med en del kamper i beina. Laget spiller i nivå 1 og klarer seg bra. Resultatene er jevne, noe som jentene fikk erfare i siste seriekamp. Der møter vi bunnlaget og går på høstens største tap med 4 mål. Dette resultatet gjør at vi blir nr. 6 og ikke nr. 3 i serien til jul.

Som et tiltak i forhold til sportslig utvikling har vi vært med i Temaserien i høst og nå på vårparten, dette er et tiltak som har vært lærerikt for spillere og trenere. Vi ønsker å gi en ekstra takk til de 99-jentene som har stilt opp for oss. Det skal sies at vi dessverre har vært litt uheldig med skader og litt sykdom, noe som er ekstra sårbart når vi er så få. Allikevel har jentene stått på og stilt trofast opp for hverandre og laget sitt. Vi i trenerteamet er utrolig stolte av dere.

Hilsen Nathalie Desmot, trener J98

J14 (1997)

Da er sesongen tilbakelagt, og vi kan se tilbake på både opp- og nedturer. Årets utfordring har vært at lagets eneste keeper meldte overgang til annen klubb, men det løste seg etter hvert elegant ved at Michelle fra J98 har bidratt med stor entusiasme og mange gode redninger!

Vi startet opp seriesesongen med varierende innsats og resultater, men jentene hevet seg godt etter hvert og endte til slutt på en respektabel 2. plass i B-serien. J97 har deltatt i 2 overnattingscuper. På høsten gikk reisen til Kristiansand og Sørfestivalen, der kom vi til kvartfinalen men ble utslått på ”første målet vinner”. Det jentene husker best er nok konserten med etterfølgende disco, say no more!

Vi har akkurat avsluttet sesongen med båttur til Danmark og Aalborg by, der har vi deltatt i en stor turnering med navn Nøvling Cup. Åpningskampen startet med noe vi etter hvert kalte for klister-skrekk, makan til knotete pasninger og skudd har de nok ikke sett på denne siden av Skagerak. Heldigvis for oss var det andre laget om mulig enda dårligere, og vi vant den første kampen. Kristin skjønte fort at her måtte noe gjøres, det ble etter hvert obligatorisk med mental trening før hver eneste kamp. Det gjorde susen, heretter spilte jentene opp mot maks og endte opp med å vinne finalen i A-sluttspillet. Stor pokal og personlige premier ble tatt i mot med stor jubel!

J97 består i dag av elleve jenter, en sammensveiset og fin gjeng. Dog må det nevnes at enkelte spillere klassifiserer til medaljekandidat innenfor grenen ”syklubbaktivitet”, det kan vel sies at fokuset på trening innimellom er alt annet en håndball. Trenerteamet har vært det samme som forrige sesong: Kristin og Morten – de fungerer fint sammen og har bidratt mye til at jentene har oppnådd gode resultater. Dessverre for oss slutter Kristin etter endt sesong, og vi benytter denne anledningen til å takke for stor innsats gjennom flere år.

Ellers synes fremtiden for laget i skrivende stund noe usikker, men vi håper alle at denne fine gjengen spiller håndball i mange år til.

Hilsen Erik Andresen, oppmann J97

Damelaget

Laget hadde en utfordring med å finne trener før sesongen, men Tore Westby stilte seg villig til å ta på seg treneransvaret inntil ny trener var på plass. Dermed ble han trener hele sesongen.

Til å begynne med var det få spillere på trening, noe som resulterte i lite utviklet samspill, dårlig kondisjon og etter hvert en del skader. En stund så det mørkt ut i forhold til å være nok spillere til to lag.

Etter hvert har det gått bedre, og i løpet av sesongen har over 30 spillere vært med. Aldersfordelingen har vært ganske jevnt fordelt over hele skalaen fra 17 til 43 år. Mange spillere har mange jern i ilden med skole, jobb, barn og trening. Lagledelsen har hatt forståelse for det, men hadde likevel helst sett at oppmøte på trening var mer stabilt.

Etter jul vi fikk skader på en del nøkkelspillere, men begge lagene har sikret seg videre spill i divisjonene sine. 5. divisjonslaget ble nr 8 av 10 og 4. divisjonslaget ble nr 9 av 12. Gjennomgangsmelodien har vært mange skåringer – både fremover og bakover.
Målet med å gi spillerne i klubben et tilbud om 3.div spill ser ut til å være stykke unna. LHK på seniornivå har ord på seg for å være en klubb som kombinerer det sportslige og det sosiale.

Det er nok på det sportslige vi har mest å hente inn til neste sesong. Sannsynligvis blir det ett damelag og et J33, med separate treninger i 2012/2013.

Oppmann for D5 har vært Line Hansen, mens Ingebrigt Økland har vært oppmann for D4.

Hilsen Ingebrigt Økland, oppmann

Herrelaget

Sesongen 2011/12 har vært den første sesongen for herrelaget. For samtlige spillere, med kun to unntak, har dette vært første sesongen med håndball. Da vi startet med treninger i mars 2011 var vi totalt 6 stk, hvor kun den spillende treneren hadde vært borti en håndball tidligere. I løpet av våren ble vi nok spillere til at klubben valgte å satse på oss, i løpet av sommeren har vi vokst til totalt 14 spillere.

Sesongen har stort sett gått som forventet, med noen høydepunkter og nedturer. Fokuset rent sportslig har i år vært å lære grunnprinsippene i spillet og bevegelsesmønsteret. Det er kanskje ikke mange som vet at vi startet sesongen med tre treninger hvor vi primært gikk gjennom reglene for håndball. Men guttene har vært lærevillige, og sakte men sikkert har et stabilt og til tider svært godt forsvar blitt vår styrke og røde tråd gjennom sesongen. Fra de første kampene hvor armer, bein og håndballer gikk i alle retninger, ser vi nå krysningsspill, plasskifter og avtaler som en naturlig del av spillet.

Første høydepunkt kom i desember da vi hadde vårt første tomålstap – altså et «normalt» håndballresultat. Vi hadde også ledet store deler av kampen, men sviktet i de avgjørende siste minuttene. Sesongens absolutte høydepunkt hadde vi i en kamp mot Rælingen 30.januar, hvor vi vant med fire mål. Åtte dager tidligere tapte vi mot opprykskandidaten Eidsvold Turn med hele 19 mål…

Humøret og engasjementet i spillergruppa er til tider rørende, selv om også vi har hatt utfordringer rundt oppmøte på treningene. Læringskurven og utviklingen har vært fantastisk. På bakgrunn av dette, samt fortsatt satsning på rekruttering av spillere har vi satt som mål at vi skal hevde oss i toppen av divisjonen neste sesong. Det er ikke så urealistisk som det kan høres ut, med tanke på at vi er fullt på høyde med de fleste lagene i perioder – men vi har slitt med konsentrasjon og rutine i avgjørende faser av kampene.

Vi ser med glede frem mot neste sesong, og alle gutta takker alle for støtten vi har fått underveis. Vi vil også rette en stor takk til de to jentene som har holdt styr på denne saueflokken. Oppmann Helene Urdal og lagleder Bente-Lill Hamar (som også fikk spille halve kampen mot Gjerdrum pga dårlig oppmøte). Uten dere hadde vi ikke vært der vi er i dag!

Hilsen en stolt og ivrig Trener, Ronnie Bergheim!

Dommere

Dommere sesongen 2011/2012 har vært:
  • Martine Hasselgreen
  • Siri Vimo
  • Anniken Vambset
  • Siv Maudal
  • Marte Romskaug
  • Ragnhild Gjerde
  • Johnny Johnsen
  • Lasse Hasselgreen som også har vært dommeransvarlig.
I gjennomsnitt dømmer en dommer ca. 60 kamper i sesongen der trinn 1 dommerne har fordelt dette på 4 stk, mens trinn 2 dommerne har fordelt dette på 3 stk.
Våre trinn 1 dommere vil i kommende sesong være klare for trinn 2 kurs og videre dømming i høyere årsklasser.

En stor utfordring for yngre dommere er å få tilpasset dømmingen til skole, studier, russefeiring, deltidsjobb og andre aktiviteter som naturlig hører med i livsløpet. Dette har forårsaket mange rokeringer, bytter og innhopp av reserver, noe som til tider har vært krevende å få til å gå opp.

Med god hjelp fra Johnny som nå er dommerkontakt i region øst har vi kommet oss gjennom sesongen på en god måte og jentene har vokst med oppgavene.
Kommende sesong vil vi møte nye utfordringer da flere av årets dommere tar en pause mht. utdanning. Til dere sier vi takk for innsatsen og håper pausen blir kort.
Til de som fortsetter: Takk for en flott innsats og velkommen tilbake etter en velfortjent ferie.

Hilsen Lasse Hasselgreen, dommeransvarlig


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.