Håndballgalla 2013

Postet av Lørenskog Håndballklubb den 6. Aug 2014

Her er lagsrapporter fra håndballgallaen 2013

Håndballskolen 6 år (2006)

Håndball jenter 06 startet høsten 2012 med 6-7 spillere. I begynnelsen hadde vi mange trenere innom og i en liten periode fungerte oppmann Heidi og mamma Jannicke som trenere inntil Gunn tok over som trener i januar 2013. Hun gjorde braksuksess i debuten på Loppetassen bronserunden i januar 2013 og sammen med assistenttrener Marianne gjør de en fabelaktig jobb. Med trenere på plass økte også antallet spillere. Så i både sølvrunden og gullrunden hadde vi mange spillere som stilte stolte opp til hver kamp med sine nye treningsdresser og drakter.

Vi er nå oppe i hele 15 spillere. Jentene blir flinkere og flinkere for hver trening og det er bra med stabilitet med hensyn til støttespillerne rundt. Det er bra oppmøte på hver eneste trening. Jentene gleder seg allerede til neste sesong og vi satser på å stille til enda flere cuper.

Hilsen Heidi Martinez, oppmann J2006

Håndballskolen 7 år (2005)

Vi har hatt en fin utvikling denne sesongen. Får stadig flere jenter, og er nå 25 jenter.

En glipp gjorde at vi ikke ble meldt på i Loppetassen. Vi tok da sjansen på å la jentene spille Minirunde, dvs mot jenter født 2004. Det viste seg at vi ga disse eldre jentene en god match, og vi har til og med vunnet flere kamper mot 2004-jenter.

Utover dette har vi deltatt i Cleanit-cup både høst og vår, med gode resultater.

Jentene koser seg på trening, er lærevillige og positive!

Lagledere er Katrine og Beate.

J8 (2004)

Før jul trente vi i Kjennhallen og etter jul flyttet vi til Skårerhallen. Vi er over 20 jenter på hver trening. Vi har to hovedtrenere og to assistenter. I år har vi spilt 5 miniturneringer à 4 kamper - dette har vært kjempegøy. Vi scorer og vi redder. Mange av jentene har hatt en kjempefin utvikling dette året. Vi gleder oss til neste år når vi skal spille syverhåndball.

Hilsen Evy, trener

J9 (2003)

Jenter 2003 startet sesongen med et brak! Nivået på de andre motstanderne var høyt, og dette betydde at trenerne måtte stramme tøylene på treningene og sette konkrete mål for videre utvikling. Noen av jentene syntes kanskje ikke dette var like kult, men fant fort ut at "syklubben" kunne fortsette etter trening i stedet.

Nå har de blitt veldig flinke til å yte maksimalt på treninger, der de gjennomfører både forsvarsteknikker, skuddteknikker og finter på en veldig god og effektiv måte. I tillegg starter jentene hver onsdag på balansebrett/pute 15 minutter før trening. Dette har ført til at jentene sjeldent taper en kamp.

Laget består nå av 30 jenter, der stort sett alle er flinke til å møte opp på hver trening. De har blitt delt opp i tre like gode lag, og byttet lag etter jul slik at de skulle få spilt med så mange som mulig når sesongen var over.

I tillegg har jentene hatt en sosial sammenkomst der de har spist pizza og spilt bowling, og så planlegges det noe annet moro før sommerferien.
Laget har også hatt en trist nedtur der ei jente på laget kom ut for en stygg ulykke, og dermed ikke kan være med å spille på laget i denne perioden. Dette var en veldig trist nyhet, og jentene sendte både kort, hilsener, blomster. Det ble også arrangert miniturnering mellom Lørenskog og Fjellhammer, der hensikten var å samle inn penger til en fin gave til denne fine jenta! Dette var vellykket med stor hjelp fra flotte foreldre som tok god initiativ til å ordne i stand denne turneringen. Her sang også jentene to sanger og danset "follow the leader" dansen.

Trenerne til jentene er Marte og Siv, men jentene har også fått stor støtte av foreldrene, og har i tillegg tre hjelpetrenere og en oppmann.

Hilsen Stein, oppmann J2003

J10 (2002)

J02 trenes fortsatt av Marianne, Gro og Nina. Den faste gjengen vi har vært de siste årene på 14 jenter, har i vår blitt utvidet med tre nye. Laget teller derfor 17 blide, sosiale og flotte jenter.

Det er en positiv og aktiv gjeng som trener to ganger i uka i Skårerhallen. Det har kun vært noen få treninger vi ikke har vært fulltallige gjennom sesongen, så oppmøtet er imponerende! Innsatsen på treningene er også upåklagelig, og alle er motiverte for ny læring og utvikling. Holdningen og tonen i laget er positiv og jentene er flinke til å backe hverandre opp både på trening og kamp.

I tillegg til de ordinære treningene, har de fleste jentene trent sammen også på onsdager. Disse treningene har vært preget mer av ulike ballspill og moro. Keeperne våre har også deltatt på egne keepertreninger i regi av klubben denne våren.

Laget har spilt i nivå 1 denne sesongen. Vi har både tapt og vunnet, men har opplevd jevnere matching enn i fjor. Det er alle veldig tilfreds med! Jentene har utviklet seg mye dette året og har vist at de har hatt godt av bedre matching. I Bonaqua cup i mai har vi meldt på to lag slik at det skal bli mye spilletid for alle jentene – det gleder vi oss til!

Hilsen Gro, hjelpetrener J2002

J11 (2001)

Jenter 11 er en herlig gjeng, med fullt av treningsglede, innsatsvilje og humor. Treningene har begynt å bli ganske tøffe, noe jentene for det meste tar med et smil. Mottoet om at du skal være ordentlig svett og sliten etter en trening er noe som etterleves!

Vi er en gjeng på 24 spillere, og vi har hatt 2 lag påmeldt i serien, ett lag på nivå 1 og ett lag på nivå 2. Vi har både vunnet og tapt, men uansett resultat har det vært innsatsvilje i hver eneste kamp. Jenter 11 spiller kamper med tre omganger, hvor 3.omgang er en treningsomgang på offensivt forsvar. Med få unntak har vi vunnet alle treningsomgangene hvor fokuset har vært spill i og mot offensivt forsvar. Apropos forsvar – her er vi helt rå! Våre motstandere får kjenne det på kroppen når de spiller mot oss, og jeg vil tro at de har reist hjem med et blåmerke eller to. Jentene er tøffe og forsvarer eget mål på en utmerket måte, og med noen fotrappe spillere scorer vi mange mål på rush.

Vi har hatt to treninger i uken, og det har vært bra oppmøte på treningene. Vi løper ute før trening en gang i uken, og på treningene fokuserer vi på kondisjon, styrke, finter og skudd, samt ulike spillformasjoner. Vi ser at fremgangen blant jentene har vært stor. Vi har fått inn en kjemperessurs i Kyrre som har vært med som keepertrener siden jul, og vi har 4 keepere som har stor glede av han, og vi ser at fremgangen til disse har vært stor.

Vi har deltatt i to cuper i sesongen som har vært; Fredrikstad Cup og Rælingen julecup. Neste helg reiser vi tilbake til Fredrikstad-Cup for 3. gang, en turnering som har vært en stor suksess blant jentene, både sportslig og sosialt. Vi skal også delta i Bonaqua cup i slutten av mai.

Vi går nå over til å bli jenter 12, og det vil vi merke. Vi skal spille uten ekstra tverrligger, større ball, og nå blir det mer alvor i kampene, med tabeller, kåring av vinnere og finalespill i cupene vi skal delta i. Jeg tror dette blir tatt vel i mot av jentene, og vi gleder oss!

Camilla Otterlei og Hege Vesterheim har hatt svar som hovedtrenere, Anita Gerø har vært oppmann og hjelpetrener og Tove Risberg har vært med som hjelpetrener. Vi har også hatt med oss Anita Klem, som har hatt vært ansvarlig for å sette opp vaktlister for tilsynsvakter og arrangementsvakter.

J12 (2000)

I skrivende stund har vi spilt vår siste seriekamp for denne sesongen! Vi avsluttet med hjemmekamp og seier i Kjennhallen, og sesongen i sin helhet har i korte trekk vært sånn:

Gjennom høsten og vinteren har vi spilt mang en god kamp, men har også gått på noen litt sure tap. Fra januar til april har vi spilt B-sluttspill, og endte opp med syv seire og fire tap. I vår gruppe har det spilt tolv lag, og vi endte opp på øvre del av tabellen.

Foruten seriespill har jenter 12 deltatt i Temaserie, Hyundai cup, Rælingen julecup og Slottsfjell cup i Tønsberg. Siste helg i mai skal vi også spille Bonaqua cup her på Lørenskog – da som jenter 13.

J2000 har over flere år hatt en stabil spillergjeng, og i løpet av året som har gått har vi mistet en utespiller til en annen klubb, men vi har også styrket laget med en keeper. J2000 består nå av elleve engasjerte og samspilte jenter, herav to kjempegode keepere! Jentene trives sammen på trening, kamper, cuper og på fritiden. De to siste årene har vi blant annet hatt juleavslutning hjemme hos Line/Marte – og da har vi også sett på opptak av egne håndballkamper – i tillegg til kos med pizza, brus og masse prat!

Line Hansen er hovedtrener og Eldar Dahl er hjelpetrener - som de har vært gjennom flere år. Line og Eldar legger ned utrolig mange timer i håndballhallen i løpet av året – med stor interesse og engasjement! Det har også vært mer fokus på keepertreninger dette året, og her har Kyrre bidratt med sin kunnskap. J2000 har tre treningsøkter i uka, og trener også sammen med J1999.

Foreldre og besteforeldre er en viktig del av apparatet rundt spillerne, for med kamper både her og der, samt dugnadsvakter som skal dekkes opp, så er det alltid foreldre og besteforeldre som kjører og henter, heier oss fram og står i kiosk, billett og sekretariat!

Til spillere, trenere, foreldre, besteforeldre og andre som måtte ha bidratt i året som har gått: TUSEN TAKK FOR INNSATSEN

Hilsen fra Ann-Christin, oppmann J2000

J13 (1999)

Vi er 11 jenter, noen nye har kommet og andre har sluttet. Vi har fått assistanse fra noen jenter 2000 i enkelte seriekamper.

J99 har spilt i B-serien og havnet midt på treet, og det er en helt grei plassering. Vi har trent sammen med jenter 2000 og det har vært 3 treninger totalt pr uka. De fleste har vel hatt to treninger som de har gjennomført pr uke. Vi takker jenter 2000 for mange jevne og harde interntreningskamper gjennom sesongen. Selv om det er litt kjipt å spille jevnt med de som er et år yngre, så har det vært god trening for begge lagene.

Når det gjaldt skuddstyrken vår så merket vi at det ikke var noen økning i skuddstyrken frem til jul, så derfor startet vi et styrketreningsprosjekt. Jenter 99 utfordrer alle de andre lagene til å bli med på et styrketreningsopplegget. Vi startet med en armheving hver kveld i uke 1, 2 armhevinger hver kveld i uke 2, og nå mens jeg roper opp hvilken uke vi er i, så regner jeg med at jentene tar 18 armhevinger for uke 18!

Sesongen ble avsluttet med turneringsseier i Slottsfjellcup i Tønsberg. Selv om det var B-sluttspillet vi vant så var det morsomt å vinne! Vi er spent på neste sesongen. Noen kommer tilbake fra Skjetten, og vi er spente på hvordan sesongen vil bli. Vi trenerne skal i hvert fall lage et skikkelig sommertreningsprogram, for jentene har ikke tenkt å late seg i sommer.

Bjørn og Kristin takker for en koselig sesong, takker Iren for solid lagledelse og Bjørn Skogen for oppmannsjobb. Stå på videre!

J14 (1998) / J15 (1997)

Disse to lagene har et to-årig samarbeid med Skjetten. I sesongen 2012-2013 har de spilt for Skjetten, men for neste sesong spiller de for Lørenskog igjen.

Damelaget

Det viktigste er å delta, men det hjelper på humøret å vinne litt også. Dessverre ble det få seiere denne sesongen og damelaget kom sist av 11 lag i 4. divisjon. Jentene har vist bra spill og potensial i perioder, men de gode periodene har vært for korte. Vi har vært bedre i forsvar enn i angrep. Hadde håndball bare gått ut på å slippe inn få mål, hadde vi faktisk endt på 5. plass!

På damelaget er det mange aktive og positive jenter med mange jern i ilden. Dessverre så aktive til tider at det i perioder har vært litt for få på trening til å drille inn godt samspill i høyt tempo. Her ligger nøkkelen til at resultatet ikke ble bedre i år.

Det er opptil spillerne hvor gode vi blir, så mulighetene til en god sesong i 5. divisjon neste år er gode.

Trener har vært Ronnie Bergheim. Oppmann Ingebrigt Økland. Også har Glenn Stubberud vært til stor hjelp for oss med å stille opp i sekretariatet.

Jenter 33

Etter noen års forsøk på å få startet ett jenter33 lag, gikk det veien før denne sesongen. Med i hvert fall 8 spillere på plass så ga vi klarsignal til klubben at vi ville prøve. Det er mange som gjerne vil spille med oss, vi er jo tross alt en fabelaktig gjeng med "kjerringer", men aber er at man må være fylt 33 år. Ingen alder for gode håndballspillere…

Etter halvspilt serie, så hadde vi kun tapt 1 kamp, og i veldig mange av de andre kampene var seierssifrene ganske store. Mot Ammerud vant vi 28 mot 4. Sier litt om keeper og et fantastisk forsvar.

Etter jul så fortsatte vi i samme bane, bare at kampene ble litt jevnere. Det ble veldig spennende mot slutten av sesongen og når nest siste kamp skulle spilles mot Ull/Kisa (det eneste laget vi tapte mot før jul), så var det faktisk en seriefinale. Med seier så ville vi ende på toppen av tabellen.

Denne kampen ble spilt i Skårerhallen, men allikevel ikke mange andre enn våre egne barn + noen ekstra ivrige "foreldre" på tribunen. Etter 1. omgang ledet vi hele 10 mot 4. Men, dessverre så klarte vi å rote bort dette i 2 omgang og tapte med 2 mål.

Så med 14 seire og kun 2 tap var sølvplassen ett faktum, og dette har vi feiret. Avslutningsfest med høytidelig overrekkelse av fine sølvmedaljer, god mat og god drikke. Dette gir mersmak til å gå på en sesong til. Vi er nemlig gode på det sosiale også, ikke bare håndball.Og på fest, er det aldri noen som ikke kommer.

Vi er pr. nå 14 spillere, noen har gitt mere enn andre, virkelig blødd for drakten og blitt skadet.Men med litt hvile i sommer, håper vi at alle er på plass igjen til neste sesong.

Så sitter det noen "skaphåndballspillere" på tribunen, så er treningen onsdager i Fjellhammerhallen kl. 1930-21. Hjertelig velkommen er dere alle!

Sportslig hilsen fra spillende oppmann Line

Herrelaget

Herrelaget startet sesongen med 12 spillere, med noen utskiftninger fra fjorårets sesong. Laget hadde et klart mål om å forbedre fjorårets tabellplassering, hvor vi havnet sist i 5. divisjon.

Med noen få unntak, har også årets lag bestått av spillere som berørte en håndball for første gang etter «overgang» til Lørenskog.

Sesongens første kamper forløp seg i tilnærmet likt mønster – vi gikk raskt opp i ledelsen, hadde en relativt god ledelse hele førsteomgangen før vi roter det til og taper relativt knepent. Allerede i første kamp får vi en kneskade på nøkkelspilleren vår, Stian – og dette skal vise seg å prege laget utover sesongen.

Etter hvert begynner enkeltspillere å prioritere familieliv og andre «håpløse» aktiviteter, og herrelaget ble til slutt bestående av en stamme på ca 8 spillere. Mot høsten blir også keeper og treneren skadet i kneet, og blir ute resten av sesongen. (Med unntak av noen gjesteopptredener som strekspiller).

Etter seier mot Enebakk og Kløfta ender laget på 9. plass på tabellen (av 10 lag) med totalt 4 poeng.

Det har vært lange diskusjoner om herrelagets fremtid, da man erfaringsmessig er avhengig av å ha mer enn 8 spillere for å starte en sesong. Nye spillere har heldigvis funnet veien til Skårerhallen, og man har derfor besluttet på å satse alt – også i sesongen 2013/14.

Ambisjoner for neste sesong er å havne på øvre halvdel av tabellen!

Hilsen Ronnie Bergheim, trener herrelaget


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.